Французи вивели новий сорт цибулі без запаху

06 листопада 2022, 13:30 3000

Відсутність піровиноградної кислоти у виведеному сорті цибулі, який назвали Orion, є тим відмінним елементом, який надає м'якості та абсолютно нового смаку.

За словами розробників новинки, мета нового сорту полягає в тому, щоб залучити клієнтів, які зазвичай не споживають цибулю, і переконати тих, хто не хоче купувати її через гіркий смак і запах.

Відмічається, що новий сорт має багато інших якостей: Orion можна їсти сирим або приготованим, і в процесі приготування він карамелізується, що надає йому трохи більш солодкого смаку. Він також зберігається до 8 місяців, що набагато довше, ніж інші сорти цибулі.

Ця французька ексклюзивність, одержана за допомогою традиційних методів селекції, все ще знаходиться на експериментальній стадії з 5-ма ділянками площею 1 га. На даний момент проходить етап вивчення задоволеності споживачів новим продуктом, після чого буде ухвалено рішення про збільшення виробництва на наступний рік.

Різновид цибулі, що продається під назвою Orion, може зрештою отримати маркування HEV. Група націлена на багатоканальних ритейлерів та індустрію громадського харчування.