В Україні з'являться «комбайни-безпілотники»

08 вересня 2016, 19:00 2381

Розробники із Запоріжжя анонсували появу першого українського безпілотного автомобіля, систему з якого можна буде використовувати також для створення українського безпілотного комбайна.

Про це повідомляє «АгроПравда».

Дана система може бути встановлена на будь-який вид транспорту — від вантажного або легкового автомобіля, і до комбайна. Розробкою програмної частини займалися інженери запорізької компанії «Інфоком», а апаратна частина закуповується за кордоном — в Америці, Німеччині, Китаї.

«На українському ринку просто немає відповідних апаратних рішень», — повідомили представники компанії.

Новий український автопілот розпізнає позначки на дорозі, ширину колії та відмінно орієнтується на бездоріжжі. Як пояснюють творці, датчики безпілотника з охопленням в 360° дозволяють виключити можливість появи сліпих зон, а сенсорні системи розпізнають як дорожні знаки, так і людей або тварин, що вибігали на проїжджу частину. Система моніторингу дає повну інформацію про місцезнаходження, напрямок руху та пройдений шлях, швидкість руху на будь-якому етапі, точні витрати палива та визначає працездатність всіх систем управління.

Українська система безпілотного управління під назвою Ріlotdrive буде продемонстрована на виставці в Києві вже в жовтні 2016 р.