В Індії випустили аналог Uber для тракторів

22 жовтня 2016, 11:12 2653

В Індії випустили мобільний додаток, що дозволяє взяти напрокат трактор.

Про це з посиланням на The New York Times повідомляє «БізнесЦензор».

Сервіс, який називається Trringo, працює за тим же принципом, що і додаток для пошуку таксі — Uber. Багатьом дрібним індійським фермерам вигідніше орендувати трактор на нетривалий час, ніж купити його. Вартість прокату складає від 400 до 700 рупій за годину. Для порівняння, купівля трактора в Індії обійдеться від 250 тис. до 1 млн рупій. У вартість оренди входять послуги водія, який доставляє машину у визначений замовником час і місце.

Додаток запустив найбільший автовиробник Індії, компанія Mahindra and Mahindra. Вона збирається здавати власну техніку, але приватні власники можуть зареєструватися в якості орендодавців.

Серйозною перешкодою, однак, може стати те, що в багатьох індійських селах немає доступу до інтернету. Тому розробники створили колл-центр, який зможе приймати замовлення по телефону.


Для довідки: в Індії близько 136 млн фермерів, більшість з них володіють зовсім маленькими ділянками. Багато живуть за межею бідності, часто страждають від неврожаїв і змушені влазити в борги, з якими не в змозі розплатитися.