Українським аграріям представили тріо KUHN

26 вересня 2018, 08:00 2391

Одразу три агрегати, популярних серед українських аграріїв, представила компанія «КУН-Україна» на традиційному Дні агротехнологій, організованими асоціацією «Український клуб аграрного бізнеса» (УКАБ) в Бориспільському районі Київської області. 

Про це повідомляє кореспондент AgroPortal.ua.

«Крім техніки для класичної технології — дисколапового агрегата KUHNPerformer з шириною захвату 4 метри і дисколапового чизеля KUHNKrauseLandsaver 4810 — ми показали в роботі машину для смугового обробітку ґрунту KUHNKrauseGladiator», — розповідає регіональний представник «КУН-Україна» по Чернігівській та Київській областях Євген Семеренко.

За його словами, прихильність українських аграріїв до технології Strip-till зростає і попит на інноваційні машини збільшується через їхню здатність суттєво зменшувати витрати, точністю і контрольованістю робочих моментів. 

«Зокрема, KUHNKrauseGladiator використовують для ефективнішої роботи на просапних культурах. Агрегат нарізає смуги шириною 25 см з міжряддям 70 см. Таким чином 2/3 поля залишається необробленими, що зменшує витрати на обробіток грунту», — уточнює Євген Семеренко. 

Він розповідає, що ґрунт в рядках навесні має можливість прогрітися. Тим часом міжряддя зберігають капілярну структуру, є всі умови для оптимального збереження вологи.

Gladiator легко справляється з великою кількістю пожнивних решток. Рихлення грунту забезпечується на глибину 25-30 см. Створюються сприятливі умови для розвитку кореневої системи рослини.

Під час демопоказу учасники роздивилися причепний бункер і спеціальну систему трубок, які дозволяють вносити два різних види добрив на різну глибину.

«Універсальністю вирізняється і KUHNPerformer 4 m, комбінований агрегат для глибокого обробітку грунту, щодопомагає виконати кілька операцій за один прохід: заробляння пожнивних решток, безвідвальне рихлення на глибину до 35 см, прикотування. Після його проходу можна одразу сіяти. Це єдиний агрегат, який не формує плужну підошву, зберігає природну структуру грунту і створює необхідні умови для формування гумусу, зменшує втрати вологи. При цьому економите витрати на паливо», — уточнює Євген Семеренко.

Експертна рада та консультанти Дня агротехнологій також відзначили роботу дисколапового чизеля KUHNKrauseLandsaver 4810. Він використовується для безвідвального обробітку грунту на глибину до 30 см, для поліпшення умов накопичення вологи і розкладання пожнивних решток. 

Агрегат відмінно показав себе на демополі, працюючи по рештках кукурудзи. Лапи у два ряди, розташовані у шаховому порядку, дають можливість для вільного проходження решток без забивання.


Ірина Садова, AgroPortal.ua