Trimble купила виробника обприскувачів зі штучним інтелектом

22 вересня 2022, 16:18 2537

Джерело фото: bilberry.io

Компанія Trimble придбала приватну французьку технологічну компанію Bilberry, що спеціалізується на системах точкового обприскування для сталого землеробства.

Як говориться у повідомленні компанії, угоду очікувано буде закрито у четвертому кварталі 2022 р. за умови дотримання звичайних умов закриття угоди.

Фінансові умови не розголошують.

«Аграрії стикаються з різними проблемами, зокрема зростанням виробничих витрат, підвищенням стійкості бур'янів до гербіцидів. Крім того, посилюється держрегулювання методів вирощування сільськогосподарських культур — ці заходи спрямовані на заохочення пошуку нових методів ведення сільського господарства.

У країнах ЄС нормативні акти регулюють покращення родючості ґрунту та його відновлення, управління поживними речовинами, а також — скорочення використання хімічних речовин, особливо тих, які становлять ризик для здоров'я чи навколишнього середовища. Рішення для точкового обприскування ідеально підходять для того, щоб допомогти аграріям розв’язувати ці проблеми», — пояснюють у компанії.

Зазначається, що компанія Bilberry є лідером у розробці технології штучного інтелекту, яка в режимі реального часу визначає широкий спектр видів бур'янів на більшості сільськогосподарських культур. Система дає змогу дообладнати обприскувачі технологією для внесення гербіциду тільки на бур'яни (зелений по зеленому) замість обприскування всієї культури чи голої землі. Вона також дозволяє аграріям побачити посіви на карті густини бур'янів, щоб відстежувати розвиток проблемних ділянок.

У Trimble додали, що Bilberry була однією з перших компаній, що зробили цю технологію комерційно доступною. Результати досліджень показали, що ця система дає змогу скоротити використання гербіцидів більш ніж на 80%, одночасно захищаючи довкілля та значно знижуючи виробничі витрати для аграріїв.