Львівські студенти «пересіли» на сучасну сільгосптехніку

18 липня 2018, 18:00 5316

«Львівський національний аграрний університет» 17 липня 2018 р. отримав чотири сільськогосподарські машини для навчальних цілей.

Техніку вартістю понад кілька мільйонів гривень передала компанія «Агро ЛВ Лімітед», говориться у повідомленні Continental Farmers Group, до якої входить компанія.

У переліку — машини, які сьогодні широко використовуються у сільському господарстві: телескопічний навантажувач JCB, колісний трактор John Deere, розкидач міндобрив Kongskilde Wing Jet та оприскувач Berthoud Maxxor. Тож відтепер студенти одного із найпрестижніших аграрних вишів України зможуть практикуватись на сучасній техніці, вивчати її особливості та, як наслідок, гідно конкурувати на ринку праці, відзначають у компанії.

«Ми вважаємо, що ці машини будуть для студентів хорошим помічником в освоєнні сучасних технологій вирощування сільськогосподарських культур. Багато студентів Львівського аграрного університету сьогодні проходять практику у нас. Вони мають гарні теоретичні знання, але їм іноді не вистачає практичних навичок, особливо у поводженні із сучасними машинами. Тому ми вирішили підтримати освіту у технічному плані», — розповідає директор «Агро ЛВ Лімітед» Андреа Б`янко.

За словами ректора університету Володимира Снітинського, позитивний результат від такої співпраці у результаті отримають обидві сторони.

«Дуже приємно, що багато наших випускників тут працюють та стажуються, чим роблять «славу» університету. Така співпраця ще раз доводить, що найкращі інвестиції — в інтелект. Тут для усіх є виграш, адже ми отримуємо потужну навчальну базу, а роботодавець — кваліфіковані кадри», — зазначив він.

Як зазначається, у компанії працевлаштовано майже 60 випускників Львівського аграрного університету. Крім того, 9 робітників «Агро ЛВ Лімітед» сьогодні здобувають вищу професійну освіту у цьому навчальному закладі.

Ідею інвестувати в освітню галузь підтримав засновник та генеральний директор компанії Марк Лерд. На його переконання, саме люди є головним надбанням компанії.

 «Ми розуміємо, що саме кваліфіковані працівники ведуть бізнес уперед, а сама техніка без них мало чого варта. Тому й інвестуємо в інтелектуальний капітал, створюємо належні умови для розвитку та навчання фахівців своєї справи», — сказав він.


Для довідки: «Агро ЛВ Лімітед» функціонує на території Львівської області з 2006 року. Виробництво компанії в структурі сільськогосподарських підприємств Львівщини становить: зернових — 15%, цукрових буряків — 32,7%, ріпаку — 19,3%, картоплі — 67,2%. Протягом своєї діяльності в Україні компанія інвестувала в розвиток 1,1 млрд грн.

«Агро ЛВ Лімітед» оснащена сільськогосподарськими машинами найсучасніших світових виробників, діє картоплесховище потужністю 38 тис. т з автоматизованим контролем мікроклімату, сучасний машино-ремонтний комплекс і три зерно-елеваторні комплекси потужністю 40 тис. т.