ХТЗ провів випробування експериментальних тракторів

09 листопада 2017, 18:00 5561

ПАО «Харківський тракторний завод» спільно з Харківським національним технічним університетом ім. П. Василенка, а також з «Кременчуцьким колісним заводом» провели тритижневі випробування тягових характеристик колісних тракторів з 240 і новим 250-сильним двигунами, нової системи здвоювання коліс, а також системи баластування тракторів.

Як говориться у повідомленні заводу, крім того, тягові випробування було проведено і для експериментального трактора ХТЗ-280 з чотирма гусеницями замість коліс.

«Визначено, що використання здвоєних коліс із застосуванням баластного вантажу дозволяє реалізувати максимальне тягове зусилля, яке здатний створити тракторний двигун потужністю 240-250 кс. При цьому створюється тиск на ґрунт менше, ніж у трактора з одинарними колесами без баластного вантажу. Це дозволяє максимально зберігати органічну частину ґрунту (його »імунну систему«)», — розказали на заводі.

Збільшення тягового зусилля, як зазначають виробники, дозволить збільшити продуктивність трактора, використовуючи сучасні сільськогосподарські знаряддя. Це, в свою чергу, знижує питому витрату палива на одиницю оброблюваної площі за рахунок зведення буксування коліс до мінімуму.

«На цьому наша робота не закінчується. На наступному етапі будуть проведені ресурсні випробування трактора до першого капітального ремонту», — підкреслив директор технічний заводу ХТЗ Віктор Пивовар.