CLAAS запускає два нових корегуючих супутникових сигнали

19 березня 2019, 18:00 2344

CLAAS запускає корегуючий супутниковий сигнал під назвою SATCOR, який буде доступний у всьому світі з двома рівнями точності SATCOR 5 та SATCOR 15.

Як говориться у повідомленні компанії, сигнал підходить практично для всіх сільськогосподарських робіт від буріння до збирання.

«Сигнал корекції SATCOR передається геостаціонарними супутниками і доступний у всьому світі. Сигнал підтримує як GPS, так і ГЛОНАСС і сумісний з європейською системою Galileo. Додаткове обладнання для приймача не потрібно. Система керування CLAAS з терміналом S10 або S7, які постачаються з квітня 2017 року, — це все, що потрібно для отримання сигналу. За серійним номером можна встановити чи є термінали, які вже встановлені на техніці, придатними для прийому сигналів SATCOR», — говориться у повідомленні.

Так, SATCOR 5 є сигналом для вибору точних робіт, таких як свердління або коли повторюваність доріжок важлива, наприклад, для спеціальних культур. Сигнал має точність приблизно 5 см. Протягом тривалого періоду вона може зменшитися до 8 см, що не є суттєво нижчим показником, ніж, наприклад, при корекції RTK.

Як зазначають у компанії, SATCOR 15 має точність до 15 см і підходить для культивування, удобрення та захисту рослин, а також для комбайнових та кормозбиральних робіт. Це робить його надійною альтернативою сигналам корекції, які є у вільному доступі, але іноді використовуються лише в обмеженій мірі.

«Для користування корегуючим сигналом SATCOR початкові інвестиції в додаткове обладнання не потрібні, якщо доступний термінал S10 або S7. Річну ліцензію на SATCOR 5 або SATCOR 15 можна отримати у дистриб'ютора CLAAS. Сигнал стає доступним для корекції рульового управління, як тільки номер ліцензії буде введено в терміналі S10 або S7», — підсумували у компанії.