BEDNAR представив нове покоління культиваторів Row-Master

06 листопада 2022, 15:10 3314

Нова модель ROW-MASTER RN_PROFI від BEDNAR FMT працює з максимальною точністю без негативного впливу на врожай, а також з усе більшою адаптивністю агрегатів саме до їхніх умов роботи.

Про це йдеться у повідомленні компанії. 

Ян Беднар, директор з продажу BEDNAR FMT

Культиватори ROW-MASTER RN та RN_S користуються високим попитом. Ми бачимо, що прополювання знову є популярним, і цю тенденцію підтверджують, зокрема, багато провідних виробників цукрових буряків. Нашим клієнтам сподобалися ці агрегати головним чином завдяки їхній простоті та легкому налаштуванню без необхідності використання спеціальних інструментів. У розробці ROW-MASTER RN_PROFI ми використали наш досвід та оснастили агрегат всім необхідним відповідно до сучасних трендів міжрядного обробітку. Зокрема, ми оснастили культиватор системою ROW-UNIT CONTROL.

З першого ж погляду легко помітити, що нова модель ROW-MASTER RN_PROFI відрізняється від попередніх новою основною опорною рамою. Основна рама більш міцна і підготовлена до різних варіантів налаштування обладнання. Кліренс основної рами також був збільшений до безпрецедентних 90 см для міжрядного обробітку таких культур як кукурудза та соняшник на пізніх стадіях розвитку.

Основна несуча рама безшовна по всій ширині робочої ширини для зручності налаштування міжряддя. Окремі робочі стійки можна встановити з міжряддям від 45 до 80 см. Серія RN_PROFI пропонує три моделі з робочою шириною від 4,8 до 9,6 м.

Система автоматичного ведення є дуже популярним обладнанням міжрядних культиваторів, оскільки вона гарантує рух агрегату без пошкодження культури. Однак часи змінюються, і в міру того, як застосування посекційного контролю продовжує розвиватися, вимоги до цього виду обладнання в міжрядних культиваторах також зростають.

Серія моделей ROW-MASTER RN_PROFI пропонує систему посекційного управління ROW-UNIT CONTROL. На основі даних навігаційної системи окремі робочі органи поступово піднімаються та опускаються. Застосування системи мінімізує непрополені місця та пошкодження врожаю. Висота підйому окремих робочих стійок становить 45 см.

Моделі ROW-MASTER RN_PROFI включають перевірену конструкцію з використанням паралелограма. Кожна робоча стійка кріпиться до рами за допомогою паралелограма, що забезпечує відмінне копіювання рельєфу і точно підтримує встановлену робочу глибину.

Окремі моделі ROW-MASTER RN_PROFI можна легко пристосувати до міжрядного обробітку не тільки шляхом зміни необхідного міжряддя, але й завдяки широкому спектру додаткового обладнання для окремих робочих стійок.

Робочі органи можуть бути оснащені лапами, долотами або спеціальними обрізними лапами, які без негативних наслідків розпушують ґрунт у міжрядді біля самого рядка культури. Для захисту посівів використовують захисні диски або стаціонарні захисні щитки. Спеціальне обладнання у вигляді гумових пальців є зручним інструментом, коли міжрядний обробіток проводиться на ранній стадії росту рослини. Гумові пальці працюють у рядку культури, обертальним рухом висмикуючи неглибоко вкорінені бур'яни.

Робочі органи культиватора ROW-MASTER RN_PROFI: лапи, долота або спеціальні обрізні лапи

Культиватор ROW-MASTER RN_PROFI за бажанням може бути оснащений висівними сошниками для посіву проміжних культур у міжряддях основної культури. Проміжна культура забезпечує найкращий захист від водної та вітрової ерозії. Крім того, це підвищує стабільність збору врожаю за підвищення рівня вологи, а також може позитивно вплинути на вегетацію наступної культури. 

Додатковий набір обладнання для внесення рідких добрив також доступний, наприклад, у поєднанні з переднім навісним бункером FERTI-BOX FB_F. Рідкі добрива, наприклад РДК, можна вносити міжрядним культиватором у поєднанні з переднім навісним бункером для рідких добрив або з причіпним бункером FERTI-TANK FT 4000.