АМАКО продемонструвала нову систему для точного висіву

14 червня 2018, 15:13 3721

Компанія «АМАКО Україна» спільно з корпорацією AGCO на виставці «Агро-2018» продемонстрували нову систему для точного висіву Precision Planting. Технологія розроблена для сівалок точного висіву і забезпечує відмінні результати при висіві кукурудзи і соняшнику, ліквідуючи пропуски та подвоєння насіння.

Про це в ексклюзивному коментарі AgroPortal.ua розповів менеджер з продажу компанії «АМАКО Україна» Павло Бірюков.

«Такі культури як соняшник і кукурудза потребують точного висіву насіння як за показниками глибини, так і відстані. За якість розміщення насіння в Precision Planting відповідає електропривід, і навіть у процесі роботи можна регулювати норму висіву — тобто і відстань між насінням.

Базовими компонентами окрім електроприводу в Precision Planting є сам висівний апарат, який має п'ять відсікачів насіння, та особливої конфігурації висівний диск. Відсікачі розташовані навпроти — два з одного боку і три з іншого. Таке розміщення дозволяє на 99,8% гарантувати, що друга, подвоєна насінина відсічеться», — розповідає про особливості і переваги системи для точного висіву представник компанії Павло Бірюков.

Компоненти системи Precision Planting встановлюються на сівалці, а у тракторі розташовують монітор, який відповідає за налаштування та контролює процес. Саме з нього можна задавати параметри відповідно до кожної культури.  

«Ще однією перевагою Precision Planting є те, що система побудована за принципом Lego. Тобто, якщо сільгоспвиробник не готовий відразу купити повну комплектацію, він може інвестувати в систему поступово, починаючи з мінімуму опцій і завершуючи повною комплектацією», — зазначає Павло.

Іншим компонентом системи Precision Planting є гідравлічна прижимна пружина DeltaForce. Прижимне зусилля кожної висівної секції сівалки дуже важливо контролювати. Якщо зусилля недостатньо — насіння буде проростати у «повітрі», а не в ґрунті. Якщо зусилля прижиму забагато, то насіння витратить усю силу на те, щоб прорости, та далі буде розвиватись гірше. Тому переущільнення не повинно бути. Саме зусилля прижиму завдяки сенсорам автоматично і регулює DeltaForce, доводячи його на кожній секції до заданого значення.

А завдяки ще додатковому компоненту SpeedTube — транспортер замість висівної трубки — можливо підвищити швидкість висіву і працювати на 14-15 км/год, що значно пришвидшить темпи посівної та в умовах скорочених термінів може дати змогу встигнути висіяти все у найбільш сприятливий період.

Взагалі за відгуками господарств, що працюють із компонентами Precision Planting на своїх сівалках, витрата посівного матеріалу зменшилась на 5% в середньому. Та найголовніше — це приріст урожаю завдяки витримці глибини та рівномірності висіву.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua