Agritechnica 2017: три медалі в технічній скарбничці John Deere

08 листопада 2017, 10:02 5659

Технічні новинки, розроблені інженерами компанії John Deere, отримали від експертного журі міжнародної виставки сільськогосподарської техніки Agritechnica 2017 одну золоту та дві срібні медалі.

Про це AgroPortal.ua повідомили в компанії John Deere Україна.

Зокрема, золотою медаллю відзначили нову систему StalkBuster компанії Kemper, призначену для зрізання стерні під час збирання врожаю. При цьому вона руйнує середовище існування кукурудзяного шкідника і зменшує ризик фузаріозу ґрунту. Додаткова операція мульчування більше не потрібна.

Джерело фото: John Deere Україна
Джерело фото: John Deere Україна

Система StalkBuster інтегрована в основну раму ротаційних кукурудзяних жаток Kemper. Спеціальний ніж подрібнює кожен рядок стерні, перш ніж колеса комбайна та транспортного засобу наїдуть на нього. Внаслідок цього стебла не тільки зрізаються, але й подрібнюються.

Спеціальна рухома коробка передач забезпечує оптимальне регулювання процесу для кожного окремого ряду, тоді як система пневматичного тиску забезпечує додаткове копіювання поверхні поля. Це гарантія того, що кожне стебло буде повністю подрібнене. Ножі виготовлені із зносостійкого матеріалу, що забезпечує тривалий термін використання.

Низька висота подрібнення системи StalkBuster і ретельне руйнування стебла зменшують ризик розвитку фузаріозу. Крім того, на землі не залишається решток врожаю, що заважають подальшій обробці ґрунту.

Споживча потужність системи StalkBuster є низькою. Завдяки прямому приводу та оптимальному налаштуванню агрегатів на рядок потрібно не більше 4 к. с.

Джерело фото: John Deere Україна
Джерело фото: John Deere Україна

У районах, які особливо страждають від кукурудзяних шкідників, завдяки системі StalkBuster тепер можна зменшити кількість внесення хімічних речовин, що також полегшує наступний обробіток ґрунту. Загальна економічна перевага використання системи оцінюється в межах €84/га порівняно з мульчуванням.

Срібну медаль отримала нова система John Deere AutoTrac Implement Guidance, яка керує причіпним обладнанням.

Агротехнічні вимоги для міжрядного обробітку просапних культур дуже обмежені, саме тому компанія John Deere та її дочірнє підприємство Monosem розробили активну інтегровану систему для міжрядного обробітку. Вона забезпечує дуже високу робочу швидкість (до 16 км/год) без пошкодження рослин.

Джерело фото: John Deere Україна
Джерело фото: John Deere Україна

Система керує трактором і міжрядним культиватором. Вона використовує камеру для розрахунку траєкторії руху культиватора, а корекція його руху виконується завдяки сигналу корекції RTK.  

Працює система за допомогою двох приймачів John Deere StarFire, один з яких встановлюється на кабіні трактора, а другий — на причіпному обладнанні. Бокові зміщення причіпного обладнання управляються електрогідравлічним контролером на тракторі. На відміну від інших складних пристроїв, ця система працює з гідравлічним бічним стабілізатором на нижніх важелях навіски, тоді як центральний важіль навіски знаходиться під постійним контролем.

Новітня розробка AutoTrac Implement Guidance працює як на прямих, так і на непрямих рядках, а також на схилах. Гідравлічні диски забезпечують точність відстеження, особливо на високих швидкостях.

При використанні в комбінації з системою John Deere iTEC Pro ви отримуєте повну автоматизацію процесу боротьби з бур'янами.

Срібною медаллю також була нагороджена нова система EZ Ballast Wheel компанії John Deere — це баласти, які можуть монтуватися на колесах трактора однією людиною без додаткових інструментів та помічників. Гнучкий розподіл ваги системи призначений для забезпечення вищої тяги та зниження ущільнення ґрунту у польових умовах. 

Джерело фото: John Deere Україна
Джерело фото: John Deere Україна

Гнучке баластування не завжди вдається з точки зору часу та зусиль. Колісні противаги EZ Ballast Wheel дозволяють операторам швидко змінювати вагу передніх та задніх коліс.

Кожне переднє колесо може бути оснащене одним баластом у 250 кг, у той час як задні колеса — двома баластами по 250 кг, загальною вагою 1500 кг на трактор. Залежно від комбінації переднього або заднього розташування обладнання, оператор може легко регулювати загальну вагу і розподіляти її без перешкод на передні і задні підйомні потужності трактора.

Це підтримується системою John Deere Ballast Assist, яка працює на дисплеї CommandCenter трактора. Після вибору агрегатованого до трактора переднього або заднього обладнання система рекомендує найбільш прийнятний розподіл ваги.

На транспортних роботах система EZ Ballast Wheel дозволяє операторам уникати зайвої ваги на тракторі та знизити витрати пального до 3%.


Для довідки: у вересні комісія DLG Innovations оголосила переможців конкурсу Innovation Awards 2017. У ньому брали участь понад 320 нових продуктів, серед яких експерти вибрали двох золотих і 29 срібних медалістів. Вручення нагород відбудеться в листопаді на виставці Agritechnica 2017 у Ганновері.