Аграрії дають схвальні відгуки на обприскувачі Berthoud

10 квітня 2018, 17:26 5483

Обприскувачі Berthoud обирають через їхню точність, простоту та надійність.

Про це йшлося під час тренінгу для операторів самохідних обприскувачів компанії Berthoud, який 30 березня провела компанія «Цеппелін Україна» у Кропивницькому, говориться у повідомленні компанії.

Самохідний обприскувач Raptor — розробка фахівців французької компанії Berthoud. Інженери успішно поєднали характеристики попередньої самохідної моделі Boxer з новими елементами причіпного обприскувача Tenor. Гама Raptor була розроблена для забезпечення обробітку великих площ, максимізуючи при цьому продуктивність та комфорт.

«Наша компанія пропонує самохідні обприскувачі Raptor. Вони уже добре знайомі українським фермерам. Компанія має центральний офіс та сервісні центри у Києві, а також ще у кількох містах країни, зокрема і у Кропивницькому. Я, як технічний інструктор, навчаю механіків фундаментальним знанням, а також знанням окремої техніки. Для цього проводимо внутрішні тренінги», — говорить технічний інструктор відділу сільськогосподарської техніки компанії «Цеппелін Україна» Ігор Кир'ян.

Також в компанії зазначають, що обприскувачі Berthoud — це надійна і конкурентоспроможна техніка в Україні. Вони дають можливість домогтися ефективних результатів у процесі вирощування різних культур і, відповідно, максимально підвищити рентабельність. Фермери ними задоволені, в першу чергу, за економічність, високу продуктивність та просту конструкцію.

«Самохідні обприскувачі Berthoud мають систему ЕКО. Тобто двигун підлаштовується під швидкість трансмісії, тож не треба робити максимальні оберти, щоб працював насос, а ці оберти підбирає сам двигун. Основне завдання оператора — це контроль за робочими процесами. Йому лише треба розвернутися наприкінці загінки, а далі супутникова навігація буде вести машину по міжряддю», — продовжує Ігор Кир'ян.

Техніка має змінний кліренс, що дає можливість для обробітку рослин на будь-яких фазах росту. Також можна вибрати потрібну колію — технологічну або ж у міжряддях.

Також компанія «Цеппелін» надає сервісні послуги — технічну та комерційну підтримку своїм партнерам-покупцям. Це відвантаження запасних частин протягом доби. Забезпечення ефективної та оперативної технічної допомоги, гаряча лінія та технічна служба завжди готові надати професійні відповіді на усі запитання. Наявність складу запасних частин у представництва Berthoud в Україні дає можливість дуже оперативно реагувати на запити клієнтів, зазначають у «Цеппелін».

За бажанням клієнта, наприкінці сезону або ж на його початку спеціалісти компанії проводять міжсезонні інспекції або ж передсезонне обслуговування.

«Ще є така послуга, як система CSA — продаж обслуговування на тривалий період, приміром сервіс 5000 мотогодин. Ця система добра тим, що на дану техніку відразу виділяються запчастини, і клієнт знає, що вони лежать на складі фірми, та у разі технічного обслуговування він телефонує, координатор робить наряд-замовлення, і механік виїжджає до клієнта з цими запчастинами», — зазначили у компанії.

Також покупець отримує гарантійний безкоштовний ремонт на рік без обмеження наробітку.

«Висококліренсна конструкція самохідного обприскувача Raptor (1,8 м) має активну повітряну систему підвіски як передньої, так і задньої осі, що гарантує чудову стабільність. Виняткова маневреність досягається завдяки трикутній шарнірній конструкції задньої осі, яка коливається. Закрите днище (без провисаючих шлангів та інших конструкційних елементів) захищає врожай від пошкоджень, а також деталі обприскувача від швидкого зносу», — розповідають про переваги обприскувача у «Цеппелін».

Простора кабіна, оснащена клімат-контролем, підлокітником нового дизайну, вугільним фільтром очищення повітря, забезпечує хорошу оглядовість і зручність оператору. Категорія герметичності — найвища: CAT 4, сертифікат ROPS. Пневматичне крісло забезпечує комфорт оператора, додають у компанії.

На вибір пропонуються моделі з баками 3200 л, 4200 л і 5200 л, зі штангами від 24 м (Axiale) до 42 м (Ektar). Потужність забезпечують 6-циліндрові двигуни Deutz 200-270 к. с. з системою впорскування Common Rail і нормою токсичності Tier 3. Діапазони швидкостей: 0-19 км/год, 0-25 км/год і 0-40 км/год. Два гідростатичних насоси фірми Rexroth пускають у хід чотири гідромотори, вмонтовані в колеса. Круїз-контроль HydroPilot встановлений в стандартній комплектації. Оператор може керувати як двома, так і чотирма колесами, також в його розпорядженні так зване управління «крабом».

«У нашому господарстві є самохідний обприскувач «Raptor 4240» з 36-метровою штангою. Використовуємо його на обробітку усіх сільгоспкультур. Керування — одне задоволення. Кабіна — з панорамним оглядом, герметична, з клімат-контролем. До неї драбина з гідравлічним підйомником. Підтримується функція GPS. Поки що ніяких поломок не було, техніка працює справно», — розказав один із учасників тренінгу Іван Арсентьєв з ТОВ «Степ» (с. Куколівка Олександрійського району).

За його словами, двигун використовується у режимі, який відповідає бажаній швидкості руху, що забезпечує економію пального. Цей режим також має попереднє регулювання мінімального температурного режиму, що необхідний для приведення в дію насоса розбризкувача.

«Перед сезоном приїхали механіки компанії і зробили техогляд обприскувача. У нас гарантійний пакет на рік. Сервісним обслуговуванням ми задоволені», — додав Іван Арсентьєв.

Схвальні відгуки про обприскувач Berthoud також надав оператор з ТОВ «Дружба-М» Микола Шуляренко.

«У нас також обприскувач «Raptor 4240». Купили його ще у 2015 році. Дуже добра маневреність, зокрема при розвороті з обмеженим радіусом повороту. Простота технічного обслуговування: для проведення поточного ремонту та періодичного технічного обслуговування можна повністю зняти капот двигуна з допомогою ручного гідравлічного насоса. Легкий доступ до різних вузлів. Сервісне обслуговування відмінне. Технікою ми задоволені», — сказав Шуляренко.

Крім того, керівник селянського фермерського господарства «Вікторія» з Петрівського району Віктор Фесенко після тренінгу дійшов висновку, що слід купити цей обприскувач.

«Сьогодні ми проводимо навчання для операторів. Вони безкоштовні. Чому? Тому що виникає багато моментів, коли техніка в принципі справна, просто оператор не може її налаштувати через свої недостатні знання того, як, приміром, працюють певні системи. Тож компанія вирішила проводити такі навчання на регулярній основі перед кожним сезоном разом з дилером. Це одноденні заняття для операторів-трактористів. Намагаємося дохідливо відповісти на усі поставлені запитання», — розповів технічний інспектор Berthoud Олександр Прокопенко.

За його словами, окрім теоретичної частини передбачена і практична. Для цього виробник має два тренажери, на яких в аудиторних умовах розповідаєпро систему обприскування. Так учасники заходу в комфортних умовах бачать увесь процес.

«Біля обприскувача на полігоні ми повторюємо деякі елементи, засвоєні в аудиторії. Особлива увага тим операторам, хто має наміри купити обприскувач і ще ним не користувався. Торік за сезон ми охопили подібними тренінгами 300 операторів по всій країні. Навчання у Кропивницькому — уже 15-е у цьому сезоні. Сподіваюсь, воно принесе бажані результати. У процесі навчання знайомимо операторів з будовою, технічними характеристиками обприскувача, та як правильно налаштувати його механізми», — додав Прокопенко.


Для довідки: Компанія Berthoud — виробник сільськогосподарських обприскувачів. Заснована французом Полем Берто і носить його ім«я.