В Україні зібрали 2,7 тис. тонн рису

06 грудня 2022, 11:15 2744

Одеська область — єдиний в Україні регіон, де нині сільгосптоваровиробники вирощують рис. Його валовий збір цього року склав 2,7 тис. тонн.

Про це повідомила директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА Алла Стоянова. 

«Одещина одна з перших областей завершила збирання ранніх зернових і зернобобових культур на площі 991 тис. га та намолотила 2,6 млн т зерна, зокрема 1,7 млн т пшениці. За цим показником область посідає перше місце в державі», — наголосила Алла Стоянова. 

За її словами, у серпні аграрії півдня Одещини першими в Україні розпочали посівну кампанію озимих культур під урожай 2023 року. В області посіяно 167 тис. га озимого ріпаку, 540 тис. га озимої пшениці й поки що 133 тис. га озимого ячменю, а це — 80 і 70% від запланованих площ під цими культурами. 

Алла Стоянова також запевнила, що дефіциту продовольства в регіоні немає, Одещина цілком забезпечена продовольчими товарами і для постійних мешканців, і для переселенців. 

«Наша область має тверду продовольчу безпеку у зв'язку з тим, що ми виробляємо товарів у 5-6 разів більше, ніж споживаємо. Зараз нас із вами об’єднує головна мета — перемога та підтримка бойового духу українців», — зазначила директор департаменту.