В Україні вивели новий сорт конопель

10 вересня 2022, 10:20 3110

У межах фестивалю Hemp Fest, який цьогоріч проходив у форматі науково-практичного семінару, Інститут сільського господарства Північного Сходу НААН презентував новий сорт посівних конопель Софія.

Про це повідомив керівник Сумської ОВА Дмитро Живицький у Facebook.

«Представлений сорт універсальний щодо використання як волокон, так і насіння. А це подвійні можливості для розвитку різних галузей виробництва, зокрема і оборонної, що особливо важливо в нинішніх умовах», — відзначив Дмитро Живицький.

За його словами, Сумщина є лідером серед регіонів України в розвитку галузі коноплярства. Посівні площі технічних конопель в області збільшено до 436 га, що на 6% більше порівняно з минулим роком.

«Більше того, ми отримали державну підтримку у питанні створення та розвитку агротуристичного конопляного кластеру. Через війну повноцінне впровадження цього проєкту було призупинено. Водночас продовжуємо працювати над розвитком галузі коноплярства в області й розширенням можливостей використання технічних конопель, долучились до створення Українського кластерного альянсу», — зазначив Дмитро Живицький.