В Україні горіло 5 тис. га сільгоспугідь

09 серпня 2022, 13:53 2096

Рятувальники протягом пожежонебезпечного періоду в Україні ліквідували 280 пожеж у сільгоспугіддях на площі понад 5 тис. га. Врятовано понад 1,5 тис. га зернових.

Про це говориться у повідомленні Державної служби з надзвичайних ситуацій. 

«Найбільша кількість пожеж виникла в Донецькій — 101, Миколаївській — 33 пожежі, а також у Херсонській та Запорізькій областях», — заявив заступник начальника відділу профілактичної роботи управління пожежної безпеки Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Анатолій Шкарбута.

З початку деокупації піротехніки ДСНС розмінували більше 50 тис. га. Наймасштабніші роботи проводились у Київській, Чернігівській та Сумській областях.

«Ми рекомендуємо фермерам перед збором урожаю перевірити поля на предмет розмінування. Це можна зробити, подавши заявку на чат-бот ДСНС, заповнивши відповідну форму у відділку ДСНС або зателефонувавши за телефоном 101», — наголосив представник  ДСНС України.

Анатолій Шкарбута закликав сільгоспвиробників дотримуватися необхідних правил пожежної безпеки під час збору врожаю — перед початком жнив хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, степової смуги, автомобільних шляхів і залізниці повинні бути обкошені і оборані захисною смугою щонайменше 4 м завширшки.