В Україні встановили рекорд найбільшої картини з насіння

23 травня 2017, 18:00 3851

Соціально-освітній проект «ОгоРодина» 21 травня у місті Вінниця відзначився рекордом України «Найбільша картина з 13 зернових культур».

Про говориться в повідомленні прес-служби компанії «Сингента».

Згідно з повідомленням, макет картини з насіння на замовлення «Сингенти» було створено майстринею та співзасновницею Garna Gallery (творчий партнеро проекту «ОгоРодина») Тетяною Танською.

Керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова підтвердила встановлення рекорду. «Національний реєстр рекордів України» визнає, що представникам  компанії «Сингента» та гостям заходу вдалося разом встановити рекорд України зі створення найбільшої картини із насіння. Ми нарахували 13 видів зернових, що були використані для оформлення полотна 1 м х 2 м із чудовим краєвидом українських ланів. Справжній шедевр, що викликає захоплення!» — зазначила експерт.

Як розповіли в компанії, за допомогою проекту «ОгоРодина» «Сингента» в Україні реалізовує просвітницьку та освітню місію серед мешканців міста, дорослих та дітей, та за допомогою різних атракцій допомагає зробити сільське господарство доступним і зрозумілим для містян. Подія передбачала неформальний родинний відпочинок, поєднаний з пізнавальними та творчими майстер-класами й розвагами на аграрну тематику.

Найбільш популярною розвагою, яка об’єднала фахівців компанії «Сингента» та відвідувачів заходу, стало висадження городу овочевих культур. Усі охочі могли долучитися до висадження розсади різноманітних салатів, перцю, томатів, капусти, селери та квітів, і все це — в центрі міста. У дружній атмосфері учасники ставили питання представникам компанії щодо правильної посадки й догляду за рослинами та дізналися багато нової і корисної інформації з теми природознавства та агрономії.

За словами менеджера з корпоративних заходів та комунікацій компанії «Сингента» Олени Федько, соціально-освітній проект «ОгоРодина» вже другий рік поспіль приїжджає до Вінниці і охочих доєднатися стає більше.   

Завдяки насиченій програмі гості заходу змогли взяти участь в різноманітних розвагах: майстер-класах, конкурсах та інтелектуальній  агровікторині. Діти отримали особливу насолоду від «ОгоРодини», оскільки така свого роду гра в фермера для багатьох стала відкриттям. Таким чином, вони зрозуміли на практиці, що значить бути агрономом та яке важливе значення має ця професія для країни.

«Багато діток протягом літа не мають можливості поїхати в село і залишаються в місті, дехто навіть ніколи не бачив, як ростуть овочі, не знають, звідки береться хліб. Ми з радістю погодилися на пропозицію компанії «Сингента», щоб діти створили свій імпровізаційний город, адже це не просто одноденний захід. Як і минулого року, ми плануємо, щоб дітки з «Центру підліткових клубів за місцем проживання» протягом літа доглядали овочі, поливали їх, спостерігали за кожним етапом розвитку рослини, він насінини до зрілого продукту, і в результаті зібрали урожай. Восени ми зваримо борщ з власноруч вирощених овочів, яким діти можуть пригостити родичів. Минулого року виріс великий кавун, яким дітки залюбки посмакували. Тож, це дуже чудовий просвітницький проект для дітей і батьків, таким чином ми хочемо привити дітям відчуття відповідальності за природу», — розповів директор «Центру підліткових клубів за місцем проживання» Дмитро Мира.

Як відмітили в компанії, проект «ОгоРодина» поступово розширює свою географічну присутність. Просвітницька ініціатива стартувала в Києві, а потім побувала у Львові і Вінниці. У планах на майбутнє – об‘єднати навколо проекту громади й інших міст України.


Для довідки: Syngenta — це провідна аграрна компанія, яка прагне підвищити рівень продовольчої безпеки в світі, надаючи можливість  мільйонам сільгоспвиробників раціональніше використовувати наявні ресурси. Завдяки передовим науковим нанням та інноваційним рішенням 28 000 фахівців у понад 90 країнах світу працюють з метою удосконалити сучасні підходи до вирощування рослин. В компанії рішучі у своїх намірах зберегти родючі землі від деградації, сприяти підвищенню біорозмаїття і відродженню сільських громад.