В Україні ще подорожчали пшениця і ячмінь

13 липня 2017, 11:08 4448

Ціни на українську пшеницю та ячмінь зросли за минулий тиждень.

Про це йдеться в огляді, опублікованому Аграрним союзом України.

Так, на умовах поставки EXW-елеватор на 150 грн/т зросли ціни на продовольчу та на 100-150 грн/т на фуражну пшеницю. На СРТ-порт продовольча пшениця додала 50-100 грн/т, а фуражна 100-150 грн/т.

При цьому на умовах поставки FOB-порти Чорного моря ціни на новий врожай пшениці 2-го та 3-гр класу зросли на 6-7$/т, на фуражну пшеницю на 3$/т.

Як і на минулому тижні зростання цін на українську пшеницю відбувається по-більшості за рахунок світових тенденцій, активності імпортерів, несприятливих погодних умов, що ускладнюють збір врожаю. На Чиказькій товарній біржі (СВОТ) липневий ф’ючерсний контракт втратив 1,4$.

На ринку ячменю також очікувано збереглась зростаюча цінова тенденція. Так, на умовах поставки EXW-елеватор ціни зросли на 200 грн/т, на СРТ- порт  - на 100-150 грн/т, на FOBі +1-+2$/т.   Підтримку цінам залишається надавати високий попит закупівельних компаній та суміжний ринок пшениці. За рахунок ускладнених погодних умов залишаються побоювання щодо якості та кількості ячменю нового врожаю, що також «підігріває» закупівельні ціни.

На наступному тижні на ринку пшениці та ячменю очікується збереження існуючої тенденції.