Турецький огірок знизив на 25% ціни в Україні

19 листопада 2022, 10:33 3016

Ціна на огірки в Україні стрімко знижується, попри обмежену пропозицію у вітчизняних тепличних комбінатах.

Про це пише EastFruit.

«Ситуацію, що склалася, оператори ринку пов’язують, перш за все, із суттєвим збільшенням пропозиції недорогої продукції з Туреччини. Крім того, темпи збуту огірка на українському ринку за останній тиждень помітно знизилися, що негативно позначається на загальному рівні цін», — пояснюють аналітики.

На сьогодні турецький огірок великим оптом в Україні пропонується до продажу по 48-60 грн/кг ($1,31-1,64/кг), що в середньому на 25% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня. Місцеві огірки на сьогодні пропонують одиничні тепличні комбінати, при цьому, посилаючись на обмежену пропозицію цієї продукції, озвучують ціни на досить високому рівні — 75-80 грн/кг ($2,05-2,19/кг).

«Обмежена пропозиція на ринку огірків із місцевих тепличних комбінатів та досить високі ціни на цю продукцію були основною причиною, через яку імпортери збільшили постачання огірків із Туреччини.

Додамо, що попри тенденцію зниження цін на цей час імпортний огірок в Україні пропонується до продажу в середньому в 1,6 раза дорожче, ніж за аналогічний торішній період. Водночас більшість операторів ринку не виключають подальшого зниження цін у сегменті імпортної продукції, якщо темпи збуту не активізуються», — підсумували спеціалісти.