Цукрові заводи завершили виробничий сезон

12 січня 2017, 09:09 2479

Всі цукрові заводи станом на 11 січня 2017 р. завершили виробничий сезон. Всього від початку виробництва виготовлено 2,008 млн т цукру з 13,66 млн т цукрового буряку.

Про це повідомила НАЦУ «Укрцукор».

«Незважаючи на не дуже сприятливі погодні умови, українські виробники цукру все ж змогли виправдати наші прогнози і виготовити понад 2 млн т цукру, що майже на 40,5% більше за показник минулого року. Окрім того, цукрових буряків цьогоріч не тільки більше, вони і кращої якості — вищі як показники цукристості при прийманні, так і виходу цукру — 17,65% та 14,68% відповідно», — прокоментувала керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.

Загалом, як відмітили в асоціації, цей рік видався досить сприятливим для виробників цукрового буряку та цукру. Через неврожай в Бразилії та Індії і сприятливу кон«юнктуру світового ринку, виробникам вдалось поставити на зовнішні ринки майже 470 тис. т цукру, основна маса якого поїхала в Шрі-Ланку, Грузію та Туніс.

З огляду на це, за прогнозами «Укрцукру», в 2017 р. відбудеться збільшення площ під буряком та поступове повернення втрачених позицій у структурі посівів. 

«Ще одним фактором, який буде грати важливу роль в 2017 р., є розширення «Радехівського цукру» (купівля 6 заводів в Тернопільській області, які раніше належали «Мрії») та наполеонівські плани із трикратного збільшення потужностей Ukrainian Sugar Company. Адже забезпечення роботи цукрового заводу буряком потребує планомірної роботи і вже зараз проведення планування посівів та проведення переговорів із «давальцями». Також з огляду на вищезазначене, відбудеться зміна у розкладі найбільших виробників цукру — «Радехівський цукор» буде посилювати свої позиції», — розповідає Бутило.


Для довідки: виробничий сезон в Україні стартував 20 серпня, працювало 42 цукрові заводи.