Жнива завершили сім областей

12 серпня 2016, 12:30 3031

Сім областей України уже завершили жнива. Про це повідомив директор Департаменту землеробства та технічної політики в АПК Володимир Топчій, інформує Міністерство аграрної політики та продовольства.

«Завершено збирання ранніх зернових у Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Одеській, Херсонській Вінницькій та Полтавській областях», — повідомив Топчій.

За його словами, найбільший вал зерна намолотили у Одеській області 3,8 млн т, Вінницькій — 3,0 млн т, Харківській — 2,6 млн т, Запорізькій — 2,5 млн т, Дніпропетровській — 2,4 млн т та Миколаївській — 2,3 млн т.

«На 11 серпня валовий збір зернових культур та зернобобових склав 37 млн т. На відповідну дату минулого року було 35 млн т. Відповідно показник урожайності наразі 39 ц/га, минулорічний показник 36 ц/га», — зазначив директор Департаменту землеробства.


Для довідки: Валовий збір зерна у 2016 р. в Україні, за даними Мінагропроду, очікується в межах 61 млн т. Це повністю задовольнить внутрішні потреби та продовольчу безпеку держави, також збережеться хороший потенціал ресурсів для поставки на зовнішній ринок.