Прогноз: Експорт гороху з України знизиться на 22%

29 листопада 2018, 15:54 2596

Експорт гороху з України в 2018/19 МР знизиться на 20-22%, що насамперед зумовлено зменшенням виробництва і зниженням врожайності через несприятливі погодні умови.

Про це повідомив генеральний директор компанії «УкрАгроКонсалт» Сергій Феофілов під час міжнародної конференції «Бобові культури. Нові ринки. Нові можливості».

«Ріст прибутковості гороху втрачений. Якщо в позаминулому році рентабельність складала 70%, то в минулому — цей показник був на рівні 15%. Тож в наступному році очікується, що фермери приймуть адаптивні рішення стосовно структури посівів. Фермери можуть скоротити посіви гороху на користь пшениці або ж залишаться вірними гороху,» — зазначає Сергій Феофілов.

За його словами, рентабельність в рослинництві зменшуються через постійне зростання вартості матеріально-технічних ресурсів.

Сергій Феофілов відзначив, що конкурентоспроможність українських бобових збільшиться, тому наступні два місяці очікується ріст експорту, зокрема в четвертому кварталі 2018 року прогнозують зростання експорту квасолі.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua