PG Economic: ГМ-культури корисні для економіки

17 червня 2017, 10:05 2363

Використання біотехнологічних рослин протягом останніх 20 років призвело до значного зменшення впливу сільського господарства на навколишнє середовище і стимулювало економічне зростання.

Про це йдеться у новому звіті PG Economics, повідомили у компанії.

У звіті під назвою «ГМ-культури: глобальні соціально-економічні та екологічні наслідки протягом 1996-2015 рр.» автори Грем Брукс і Пітер Барфет описали внесок біотехнології у збереження природних ресурсів Землі, яка також дозволила фермерам вирощувати більше врожаю високої якості.

У звіті підкреслюється, що біотехнологія рослин демонструє такі переваги, як скорочення викидів парникових газів від сільського господарства з використанням стійких до гербіцидів культур і зниження обробку ґрунту, що еквівалентно видаленню газів 11,9 млн автомобілів.

Також, за даними PG Economics, завдяки впровадженню ГМ-культур зменшилося застосування засобів захисту рослин на 619 млн кг.

Ще одною перевагою став внесок в забезпечення продовольчої безпеки і зниження тиску з метою використовування додаткових земель для підтримки виробництва (додаткові ділянки землі еквівалентні 11% орних земель у США або 31% орних земель у Бразилії або 13% земель під с/г культурами в Китаї).

Також використання біотехнологічних рослин дозволило фермерам мати поліпшену врожайність, що призвело до додаткових 180,3 млн т сої, 357,7 млн т кукурудзи, 25,2 млн т бавовнику і 10,6 млн т ріпаку. Крім того, за даними компанії, це призвело до розвитку дрібних фермерів і досягнення рівня економічного прибутку від сільського господарства в $15,5 млн лише в 2015 р.

У компанії підрахували, що фермери в країнах, що розвиваються, заробили $5,15 на кожному доларі, вкладеному в біотехнологічне насіння.