Окупанти забороняють сіятись аграріям Запоріжжя

07 березня 2023, 14:55 2157

Посівна кампанія 2023 року в деяких районах тимчасово окупованої Запорізької області може не розпочатися через активні бойові дії та будівництво загарбниками фортифікаційних споруд.

Про це повідомляє «Центр журналістських розслідувань».

«Все частіше надходять повідомлення про те, що «визволителі» не дозволяють фермерам засівати поля. Ближче до лінії фронту сільськогосподарські ділянки заміновано, або ж на цій землі йдуть активні бойові дії», — зазначають розслідувачі. 

Але під заборону потрапляють і господарства у глибокому тилу окупантів. Зокрема, відомо, що у Бердянському районі аграрії не можуть почати посівну через активне будівництво оборонних споруд.

«В очікуванні контрнаступу української армії окупанти усю зиму вгризалися у захоплену землю півдня України і продовжують рити окопи, траншеї, бліндажі тощо», — додає видання.

Водночас загарбники продовжують вивозити крадене українське зерно залізницею, вантажівками і морем. 5 березня мешканці тимчасово окупованого Бердянська повідомили, що вулиці довкола Бердянського порту засіяні збіжжям. Багато пшениці розсипано по вул. Свободи, Західному проспекту і Мелітопольскому шоссе.

«Вочевидь, окупанти звозять зерно на портові склади, щоб потім вивезти його морським шляхом до окупованого Криму або росії», — роблять висновки аналітики.