Львівщина закладе в рукави 100 тис. т зерна

07 листопада 2022, 12:44 2245

Понад 100 тис. т зерна від 200 сільгоспвиробників Львівщини закладуть на зберігання в рукави у межах проєкту USAID АГРО.

Про це говориться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА. 

Як зазначається, у Львівській та сусідніх областях критичним питанням стало зберігання врожаю. У більшості виробників сьогодні відсутні кошти для самостійного подолання цього виклику у зв’язку зі збільшенням виробничих витрат (зміна ціни на паливно-мастильні засоби, мінеральні добрива, засоби захисту рослин) та здорожчанням кредитів. 

«Львівщина на сьогодні це своєрідний хаб, який взяв на себе важливу місію не лише зі збереження агропродукції, але й налагодження експортних шляхів збуту»,  зазначив, менеджер з розвитку аграрних ринків програми USAID АГРО Олександр Приходько.

«Ми стикнулися з ситуацією, коли ланцюги експорту повністю переорієнтувались, експорт змістився в напрямку до Європейського Союзу, і Львівщина це дуже відчула. Навантаження на наші потужності зберігання збільшилось у 2 рази. Наявність такої можливості тимчасового зберігання зерна саме в цей сезон є дуже важливою. Сподіваюсь, що цей досвід буде орієнтований на наступні роки, адже впевнена, що він буде успішним», наголосила директорка Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.