Лапа: 12% експорту українського зерна іде в Єгипет

28 березня 2017, 10:33 1581

Україна у 2016 р. експортувала в Єгипет понад 5,5 млн т пшениці та 841 тис. т зерна олійних культур— це більше, ніж 12% усього українського експорту цих культур.

Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час зустрічі з єгипетською делегацією, яка прибула в Україну з метою ознайомлення з вітчизняною системою фітосанітарного контролю, інформує прес-служба відомства.

«Ми високо цінуємо наші торговельні відносини з Арабською Республікою Єгипет і дуже відповідально підходимо до фітосанітарного стану зерна, яке відправляється на експорт. Підтвердженням тому, зокрема, є прийом українських партій зерна при їх надходженні до Єгипту. Єгипет є одним із основних імпортерів українського зерна. І ми розраховуємо, що відносини між нашими країнами матимуть продуктивне продовження», — наголосив Володимир Лапа.

Він також нагадав, що Єгипет нещодавно прийняв рішення щодо лібералізації фітосанітарних вимог при експорті зерна, зокрема стосовно визначення допустимих норм вмісту ріжків та насіння амброзії в імпортованому зерні зернових та бобових культур.


Для довідки: делегація Арабської Республіки Єгипет у складі спеціалістів у сфері карантину і захисту рослин перебуватиме в Україні з 26 по 31 березня 2017 року. Візит спрямований на ознайомлення єгипетських колег із системою фітосанітарного контролю України.