ДПКЗУ почала приймання кукурудзи

11 вересня 2018, 12:54 2372

Лінійні та портові елеватори «Державної продовольчо-зернової корпорації України» (ДПЗКУ) розпочали приймання кукурудзи врожаю 2018 року.

Станом на 11 вересня філії ДПЗКУ прийняли понад 16 тис. т зерна, говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства.

«Агрометеорологічні умови літа 2018 року були сприятливими для формування врожаю пізніх зернових культур, а зерно кукурудзи досягло повної стиглості на 1,5-2 тижні раніше середніх багаторічних термінів. Збирання та обмолот кукурудзи нового врожаю аграрії розпочали уже наприкінці серпня», — зазначили в ДПЗКУ.

Аналіз якості зерна свідчить про те, що показники вологості близькі до кондиційних, а зернові та сміттєві домішки відповідають характеристикам і середньозваженим нормам для цього виду.

В ДПЗКУ також зазначили, що пріоритетним напрямком для збуту кукурудзи корпорацією  є КНР, та, зокрема, відвантаження її на адресу стратегічного партнера — корпорації ССЕС з метою виконання умов генерального договору між ДПЗКУ та ССЕС.

«Очікується, що за підсумками поточного року саме КНР займатиме найбільшу частку в географічній структурі експорту ДПЗКУ», — підсумували в компанії.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік.