Європейський урожай сорго став найбільшим за 10 років

08 травня 2018, 18:38 5720

Європейський врожай 2017 р. став одним з найкращих для зернового сорго за десть років і відзначився значним збільшенням виробництва, яке пояснюється збільшенням посівних площ та підвищенням рівня врожайності, порівняно з 2016 р.

Кліматичні умови року дозволили, в сукупності, обмежити водний стрес під час фази, коли рослини до нього дуже чутливі – приблизно під час колосіння. Про це повідомляється на сайті організації Sorghum ID.

Источник: Sorghum ID
Источник: Sorghum ID

Враховуючи суму активних температур, більшість врожаїв було зібрано досить рано, в період з середини вересня до середини жовтня, і показники вологості частіше за все були нижчими за 20 %, а в деяких країнах навіть нижчими за 15%, (Румунія, Україна та Росія).
Енергетична цінність сорго, виробленого в Європі, залишається високою: 3845 ккал/кг СР (сухої речовини).

З середнім вмістом у 3845 ккал/кг СР, сорго врожаю 2017 року підтверджує свою високу енергетичну цінність для кормів у птахівництві. Цей показник рівноцінний показнику 2016 року (+ 14 ккал/кг СР) і на 53 ккал/кг СР перевищує середній показник за 5 останніх років (3792 ккал/кг СР).

За регіонами, де проводились дослідження, результати однорідні.

 

Джерело: Sorghum ID
Джерело: Sorghum ID

Тема перспективних ринків збуту сорго і агрономічні особливості вирощування культури будуть обговорюватися на 2-му Європейському конгресі з сорго 7-8 листопада в Мілані.