Експерт: Аграріям саме час подбати про захист зернових культур

02 квітня 2018, 09:15 3836

Аграрії із початком весни мають ефективно та якісно провести обробку зернових культур після перезимівлі.

Про це AgroPortal.ua сказав експерт аграрного ринку Олександр Мигловець.

Він зазначив, що обробку озимих зернових культур можна поділити на три складові — це обробка гербіцидами (проти бур'янів), фунгіцидами (проти хвороб рослин) та інсектицидами (препаратами проти шкідників).

«Виходячи із досвіду, як саме проводити обробку ефективно й ощадливо, радив би звернути увагу на такі гербіциди, як «Голд Стар Екстра», «Вейрон» або «Агент». Будь-який із цих препаратів  має достатньо широкий спектр контрольованих видів бур'янів», — пояснив Мигловець.

Обираючи ефективний гербіцид від бур'янів для першого обприскування сходів проти хвороб, на його думку, оптимально віддати перевагу «Ті Рекс», «Дезарал Екстра» або ж препарату «Акула».

«Вони захищають рослини від цілого комплексу хвороб, їхня дія — як сучасних високоефективних препаратів —  спрямована на профілактику хвороб, також вони мають лікувальні властивості. Крім того, всі ці препарати дозволяють не лише  забезпечити високоефективний захист зернових культур від цілого комплексу хвороб, але і суттєво заощадити кошти порівняно з іноземними препаратами», — пояснив експерт.

Якщо говорити про обробку сходів від шкідників, Мигловець рекомендує застосовувати інсектициди «Фас» або «Антиколорад Макс». Обидва ці засоби високоефективні у знищенні шкідників як на зернових культурах, так і на цілій низці рослин, кущів та дерев, які вирощуються у більшості наших садиб. Це картопля, капуста, буряк, яблуня та слива («Фас»), картопля, капуста, томати, бобові («Антиколорад Макс»).

«Спеціально для озимих зернових культур — посівів пшениці або ячменю — я б радив також застосування регулятора росту — наприклад, «Гулівер Хлормекват-хлорид». Завдяки наявності в складі цього препарату специфічної діючої речовини відбувається збільшення та потовщення стінки стебла, скорочення відстані між вузлами, що значно підвищує стійкість до вилягання та сприяє покращенню фітосанітарного стану посівів», — додав експерт.

Також важливим елементом догляду за озимими зерновими є застосування позакореневих підживлень мікродобривом «Авангард Р Зернові», що сприятиме збільшенню урожайності, підсумував Мигловець.


Для довідки:  UKRAVIT була заснована в 1999 р. Група займається виробництвом засобів для знищення побутових комах та гризунів, засобів захисту рослин, мінеральних добрив з мікроелементами і стимуляторів і регуляторів росту рослин.