Ціни на капусту падають, але залишаються на рекордному рівні

28 серпня 2022, 11:17 2249

Українські фермери змушені переглядати ціни на білоголову капусту в бік зниження через невисокий попит і проблеми з якістю.

Про це пише EastFruit.

Так, на сьогодні виробники вже готові відвантажувати білоголову капусту по 10-17 грн/кг ($0,27-0,46/кг), що в середньому на 35% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

«Основною причиною знижувального цінового тренду виробники вважають той факт, що покупці все частіше залишаються незадоволеними якістю білоголової капусти, яка суттєво погіршилася через несприятливі погодні умови. Термін реалізації такої продукції дуже обмежений, тому оптові компанії та роздрібні мережі ведуть закупівлі виключно дрібним оптом для поточних продажів. У результаті пропозиція капусти на ринку залишається надмірною, через що фермери не виключають подальшого здешевлення в даному сегменті», — пояснюють аналітики.

Водночас, незважаючи на здешевлення в даному сегменті, сьогодні відпускні ціни на білоголову капусту залишаються рекордно високими. Так, на даний момент вартість цієї продукції вже в середньому в 2,8 рази вища, ніж у аналогічний період минулого року.