Агропарк Кукулабія закрився до наступного сезону

04 жовтня 2016, 12:22 2877

У Києві 1-2 жовтня відбулося урочисте закриття сезону роботи агропарку розваг «Кукулабія» у 2016 році. У розважальній програмі організатори зібрали найкращі розваги з усього сезону. Близько 100 переможців вікторини отримали різноманітні подарунки від партнерів агропарку.

Про це повідомила прес-служба асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).

Відмічається, що за час роботи агропарку було проведено понад 25 різноманітних тематичних фестивалів та розважальних програм. Загалом у конкурсах та змаганнях було розіграно 600 кавунів та 500 кг інших смачних подарунків (дині, яблука тощо). Окрім святкових розважальних програм у парку проводили корпоративні заходи та святкування дитячих днів народжень.

За сезон агропарк відвідало більше 25 тис. гостей. Парк співпрацював із благодійними організаціями та безкоштовно прийняв більше 100 дитячих груп з дитячих будинків, переселенців із зони АТО та Криму, багатодітних сімей. Також за час роботи у вересні парк відвідали понад 60 організованих груп школярів.

У «Кукулабії» відвідувачі мали нагоду пройти квест у лабіринті, протяжністю 6 км 217 м, вирізаний у кукурудзяному полі площею 40 тис. кв. м. «Це найбільший дизайнерський лабіринт в Україні, що підтверджено Національним рекордом. Лабіринт створено у вигляді малюнку Великого герба України з написом «Єдина Країна», який добре проглядається з висоти (агропарк розташований неподалік від аеропорту «Київ», і малюнок на полі видно з ілюмінаторів літаків). Більше того, до послуг відвідувачів були: арт-город, ігрова зона з атракціонами, солом’яний та мотузковий лабіринти, пікнікова галявина з пуфами, гамаки у лісі, гойдалки, дитячий батут, фудкорт та багато інших атракцій», — розповідають в УКАБ.

«N. B.!» «Живі» лабіринти. Тест

3 жовтня проходив збір урожаю кукурудзи з поля, у якому вирізаний лабіринт. Загалом на 4 га було зібрано 35 т кукурудзи.

«Ми задоволені результатами проекту. Парк сподобався відвідувачам, а багато з них приходили до нас знову. Як для першого року роботи та без масової реклами, ми стали доволі відомим та популярним місцем для сімейного відпочинку. Сподіваємося, що в Україні будуть розвиватися схожі еко-проекти і, звичайно, маємо деякі плани на майбутнє. Є нові ідеї та задуми на наступний рік, завдяки яким «Кукулабія» стане більш цікавою та затишною для наших відвідувачів. Наприклад, ми плануємо відкритися вже наприкінці весни і додати більше атракціонів та розваг на наступний сезон. Щодо лабіринту — він обов’язково буде, можливо навіть не тільки у кукурудзяному полі, а також з іншим малюнком та декількома новими квестами. Тож слідкуйте за новинами на нашому сайті та в соціальних мережах» — розповідає автор та керівник агропарку «Кукулабія» Анатолій Циркун.


Для довідки: «Кукулабія» — це перший в Україні навчально-розважальний агропарк, де кожен знайде для себе цікаве заняття, приємно та з користю проведе час, а дехто, можливо, вперше познайомиться на практиці з агровиробництвом. Агропарк є соціальним проектом, який направлений на популяризацію сільського господарства, сприяння вирощуванню та обігу сільськогосподарської продукції, популяризацію споживання органічної фермерської продукції, проведення пізнавальних заходів на сільськогосподарську тематику для сімей та молоді, пропаганду здорового способу життя та активного зеленого відпочинку.

«Кукулабія» займає площу майже у 10 га на території ринку «Столичний» (м. Київ, вул. Велика Кільцева, 110-А). Офіційне відкриття відбулося 16 липня 2016 року. Парк працюв до 2 жовтня щоденно з 10:00 до 20:00, окрім понеділка та вівторка. Детальна інформація про агропарк «Кукулабія» знаходиться на сайті.