Агрономи розповіли про захист від шкідника на яблуках та грушах

10 серпня 2022, 11:05 2232

Яблунева плодожерка — шкідник, що за вегетаційний період дає кілька поколінь шкодочинної для плодів гусені. В деяких випадких шкідник може звести нанівець весь вирощений врожай яблуні та груші.

«Захист від шкідника розпочинається вже після цвітіння плодових і проводиться протягом усієї вегетації. Наприкінці липня – на початку серпня, в період інтенсивного наливу плодів, здійснюється остання обробка від плодожерки», — розповідають експерти агродепартаменту компанії LNZ Group. 

Надійним інсектицидом, що сприяє швидкій загибелі як метелика плодожерки, так і гусені на поверхні плодів, є БОМБАРДИР (імідаклоприд 700 г/кг) від DEFENDA.  

Слід пам'ятати, що за теплої та вологої погоди пошкодження шкірки плодів яблуні та груші плодожеркою супроводжується інфікуванням збудником плодової гнилі, що може продовжуватися й після збирання врожаю у сховищах і холодильниках.  

«Боротьбу з плодожеркою слід поєднувати з фунгіцидною обробкою плодів на деревах (КІТЧ, ВГ від DEFENDA — неперевершений фунгіцид для боротьби зі збудниками сірої та плодової гнилей)», — наголошують агрономи.

📲Більше актуальних рекомендацій та «інформація прямо з поля» на Telegram-каналі Агрореаліті