Агрохімічні технології презентували 5 нових технологічних препаратів у 2023 році

03 січня 2023, 10:30 2315

Український бренд «Агрохімічні технології» (АХТ) презентував 5 нових препаратів: 2 інсектициди та 3 гербіциди. Це препарати з покращеними формуляціями, оптимізованими концентраціями діючих речовин та посиленими ад’ювантами.

Про це йдеться у повідомленні компанії. 

За попередні два сезони бренд «Агрохімічні технології» випустив 8 унікальних препаратів, більшість з яких вже стали популярними. Серед них:

  • Фунгісил — стробірулінвмісний фунгіцид з вираженим фізіологічним ефектом, що відмінно контролює плямистості зернових у Т2 та широкий спектр хвороб соняшнику, сої;
  • Фунгімакс — трикомпонентний системний фунгіцид, ідеальний для зернових у фазах Т0/Т1;
  • Цимоксил — двокомпонентний інноваційний фунгіцид проти пероноспорозу та широкого спектру хвороб;
  • Тіаклотрин-М — трикомпонентний інсектицид проти основного спектру шкідників, що запобігає виникненню резистентності;
  • Еміприд — інсектицид, що забезпечує захист від лускокрилих (совки, кукурудзяний стебловий метелик, капустяна міль тощо) та широкого спектру шкідників,
  • Піризокс — двокомпонентний акарицид проти кліщів на всіх стадіях розвитку;
  • Тіатрин — двокомпонентний інсектицидний протруйник із потужним репелентним ефектом;
  • Кватрофорс — чотирикомпонентний фунгіцидний протруйник з рістстимулюючою дією для зернових та сої.

Детальніше з цими препаратами можна ознаймитись за посиланням

Також бренд випустив декілька інноваційних препаратів з категорії добрив та стабілізаторів:

  • N-Stab — інгібітор азоту, що пролонгує дію добрив до 14 днів, запобігає втратам азоту та буде актуальним в умовах підвищених цін на азотні добрива;
  • Вітамін-Бор — добриво для позакореневого підживлення з високим вмістом бору та властивістю рН-коректора (за рахунок кислої реакції в бакових сумішах).

Нові реєстрації бренду АХТ у 2023 році — 2 інсектициди та 3 гербіциди, переважно монокомпонентні. 

Євгенія Вітер, керівник відділу маркетингу АХТ

Протягом попередніх двох сезонів бренд «Агрохімічні технології» випустив 18 нових продуктів. Серед них 8 інноваційних препаратів з унікальним поєднанням діючих речовин, які не мають аналогів в Україні, та 7 високотехнологічних топ-препаратів для вирішення складних і нестандартних проблем. Але великою категорією залишаються базові препарати  гнучкі та адаптивні під кожну проблему, зі звичними аграріям діючими речовинами. Тому ми продовжуємо розвивати цей напрям. У сезоні 2023 року презентуємо 5 нових і як завжди технологічних продуктів з лінійки базових. Звісно, з покращеними формуляціями, з переглядом складу ад’ювантів.

Новинки сезону-2023

  • Лаготрин (лямбда-цигалотрин, 250 г/л). Піретроїд в мікрокапсулах, незалежний від погодних умов

Контактно-кишковий інсектицид із репелентними властивостями для боротьби зі шкідниками у складних погодних умовах. Має підвищену стійкість до високих температур, УФ-випромінювання, впливу рН за рахунок препаративної форми мікрокапсульованої суспензії.

Сергій Богомаз, керівник агрономічної служби і технічного маркетингу АХТ

Понаднормово високі температури під час внесення інсектицидів уже декілька років поспіль створюють проблеми аграріям півдня і сходу. Високий тиск шкідників за високих температур вимагав синтетичного піретроїда, захищеного від впливу УФ-променів і високих температур. Так з’явилась ідея захищеного піретроїда, яким у портфоліо АХТ став Лаготрин  мікрокапсульований лямбда-цигалотрин.

  • Асистент Максі (ацетаміприд, 400 г/л). Популярний інсектицид у новій зручній препаративній формі

Системний інсектицид для захисту культур в період цвітіння проти широко спектру шкідників. Безпечний для бджіл, джмелів та корисної ентомофауни у рекомендованих нормах.

Тетяна Мунтян, продакт-менеджер АХТ

Рідка препаративна форма — це вже обов’язкова вимога до препаратів, які масово вносять дронами. І ми її виконуємо. До того ж від зміни препаративної форми отримуємо додаткові переваги — концентрат суспензії має покращені властивості покриття, утримання і проникнення.

  • Етасил (етаметсульфурон-метил, 750 г/кг). Післясходовий гербіцид для захисту посівів ріпаку та соняшнику

Гербіцид системної дії для контролю однорічних дводольних бур'янів (в тому числі більшість хрестоцвітих) у посівах ріпаку та соняшнику. Відмінний партнер у бакових сумішах: закриває широкий спектр бур’янів на ріпаку у парі з Діларом та повний спектр бур’янів на сульфо-стійкому соняшнику у парі з Гренадером. 

Сергій Богомаз, керівник агрономічної служби і технічного маркетингу АХТ

Етаметсульфурон-метил — «нова стара» діюча речовина. Вона повертається в поля, оскільки вирішує питання, які інші базові гербіциди не можуть вирішити. Наприклад, на сульфо-стійкому соняшнику поєднання Грендару з Етасилом дає найкращий результат по контролю берізки. А на ріпаку Етасил підсилює дію Ділару по гірчиці, талабану, грициках, берізці, кучерявцю Софії.  Друге питання – це температури. На ріпаку восени гормональні препарати часто не допрацьовують через перепади температур, і навесні часто не вистачає оптимальних температур для більшості гербіцидів. В таких випадках дуже доцільно додавати Етасил – він ефективний від +5оС.

  • Толазин Ультра (S-метолахлор, 468 г/л + тербутилазин, 281 г/л). Улюблений гербіцид в оптимізованій концентрації

Комбінований ґрунтовий та післясходовий гербіцид системної дії проти основних однорічних злакових та дводольних бур'янів.

Сергій Богомаз, керівник агрономічної служби і технічного маркетингу АХТ

Останнім часом сильно здорожчала логістика, ця тенденція була навіть до 24 лютого, а тепер тим більше. Тому ми намагаємось замінювати препарати на більш концентровані. Це не так просто, як може здаватись, якщо компанія відповідає за якість продукту. При підвищенні концентрації діючої речовини ми щоразу повністю переглядаємо склад препарату — старі ад’юванти треба обов’язково замінювати, оскільки змінюється їхня концентрація і вони вже не покажуть потрібної ефективності. У Толазин Ультра ми повністю замінили склад ад’ювантів, додали більш потужні.

  • Геліос Максі (амонійна сіль гліфосату, 757 г/кг). Новий гербіцид в лінійці гліфосатів АХТ

Системний гербіцид суцільної дії проти однорічних та багаторічних дводольних і злакових бур’янів.

Детальніше про нові препарати від команди бренду АХТ дивіться у записі вебінару: