Аграрії, які збували цибулю у вересні, задоволені сезоном

30 жовтня 2022, 09:19 4260

Овочівницьке підприємство «Органік-Д» (с. Сутиски, Вінницька обл.) реалізувало цибулю одразу після збирання. Виробники, які відклали збирання, втратили дохід, оскільки дощі погіршили якість овоча та знизили ціну.

Про це в своїй колонці на AgroTimes розповів  директор ТОВ «Органік-Д» Вадим Кричковський.

Він зазначив, що цього року підприємство посіяло 15 га цибулі, як і планували з осені. Цибуля дала урожай на рівні 60 т/га.

«Продали ми її одразу після збирання у серпні, тож нині в нас немає жодної цибулини. Потужність нашої лінії відвантаження цибулі становить 30 т за 8 робочих годин. Коли ми продавали цибулю, нам довелося перевести підприємство на роботу в дві зміни. Ми відвантажували 50 т на добу, адже попит був надзвичайно великим.

Біля підприємства постійно стояла черга з машин. Найбільша, яку я фіксував, — довжиною до 1 км. Це були не лише гуртові покупці. Цього року через війну ми дозволили приїздити до нас по овочі навіть приватникам, які брали цибулю від однієї сітки, це 18 кг. Ми хотіли забезпечити якісною продукцією за прийнятною ціною хоча б людей у нашому регіоні, знаючи, наскільки вона дорога», — розповів Вадим Кричковський.

Він пояснив, що цибулю вирішили продати одразу після збирання, оскільки на неї був хороший попит і прийнятна ціна.

«Про рішення своє в жодному разі не шкодуємо, адже у вересні майже місяць ішли затяжні дощі, — уточнив він. — Тож ті, хто не встиг зібрати цибулю до цього часу, отримали значне погіршення якості товару, який тепер для тривалого зберігання не годиться. І цей товар вони зараз активно збувають за відносно невеликою ціною».

У той же час виробники, які змогли зібрати якісний товар і заклали його на зберігання, поки що продаж припинили і відновлять його після підняття ціни, вважає аграрій.