За Укрспирт очікують виручити $200-400 млн

18 жовтня 2016, 15:34 1963

У державному підприємстві «Укрспирт» існує глобальна системна корупція.

Про це на «Громадському радіо» заявив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.

«На заводах виробляється спирт, який не обліковується і потім продається за готівку. Обсяги цієї реалізації просто колосальні», — наводить він один із прикладів зловживань.

Серед останніх подій в «Укрспирті»: Шевченківський районний суд Києва обрав колишньому головному бухгалтеру Роману Волощуку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою; Генпрокуратура затримала Волощука у справі про розкрадання понад 700 млн грн. А на двох ревізорів, які поїхали з ревізією на один з заводів «Укрспирту», стався замах. На думку міністра, які-небудь зрушення в «Укрспирті» можливі лише шляхом зміни власника. 

Ми не сподіваємося отримати багато з приватизації «Укрспирту». Але за моїми відчуттями це буде більше, ніж від Одеського припортового заводу. Я оцінюю це від $200 до $400 млн», — уточнив Тарас Кутовий, додавши, що для продажу пропонуються всі 80 заводів, які входять до складу держпідприємства.


Для довідки: «Укрспирт» — найбільший виробник спирту та спиртовмісної продукції в Україні. Його загальна виробнича потужність становить 31,3 млн дал продукції в рік. Роботу держпідприємства забезпечує 41 виробнича майданчик. Чистий прибуток «Укрспирту» за 2015 рік склала 16 млн грн проти чистого збитку понад 500 млн грн за 2014 рік.