Вінницька кукурудза заживе по-новому

12 вересня 2018, 10:10 2494

Компанія «Дакса Бунге Україна» збудує на Вінниччині завод із переробки кукурудзи потужністю 100 тис. т на рік. 80% готової продукції планується реалізовувати на експорт.

Про це повідомив голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій, передає «Укрінформ».

«Ми завершили перемовини з відомою американською компанією «Бунге», яка у партнерстві з іспанською групою компаній «Дакса» орієнтовно за рік збудують на Вінниччині підприємство з переробки кукурудзи на крупу і борошно з проектною потужністю 100 тис. т на рік. Прогнозовані обсяги інвестицій становлять $14 млн. Його збудують у с. Демківка Тростянецького району на площі близько 3 га», — сказав він.

За словами Коровія, будівництво підприємства розпочнеться у четвертому кварталі 2018 р. для того, щоб звести виробничі потужності за 14 місяців і ввести його експлуатацію уже в четвертому кварталі 2019 року.

Він зауважив, що для переробки кукурудзи на борошно потрібно буде вирощувати в регіоні спеціальне насіння. Саме тому виникне потреба працювати з фермерами, щоб ця кукурудза відповідала потрібним кондиціям і була придатною для застосування.

Коровій підсумував, що підприємство перероблятиме 300 т кукурудзи на день, або 100 тис т на рік. Більше того, підприємство буде оснащене потужностями для зберігання кукурудзи (на 8,4 тис. т), побічних продуктів (900 т) та основних продуктів (1 тис. т). 


Для довідки: До складу «Дакса Бунге Україна» з акціонерним капіталом увійшли дві компанії. Зокрема, група компаній «Дакса» (Dacsa Maiserial Espanolas, S.A.) — провідний європейський переробник кукурудзи та рису, який переробляє близько 800 тис т продукції на 6 заводах. Основний офіс компанії розташований у м. Валенсія (Іспанія). Компанія «Бунге» (Bunge, Ltd) — один із провідних переробників та експортерів сільськогосподарської продукції у світі. В Україні — один із найбільших експортів соняшникової олії та зернових.