Вимал запустить третій крохмальний завод у 2018 році

03 жовтня 2017, 10:14 4472

Компанія «Вимал» у вересні 2018 року відкриє третій завод з виробництва крохмалю у Чернігівській області.

Про це заявив директор ПБП «Вимал» Сергій Самоненко,  передає Agronews.

«Влітку 2018 року ми запускаємо нове виробництво, щоб задовольнити потреби наших клієнтів, а також з метою реалізації проекту глибокої переробки картоплі. Ми впевнені — майбутнє українського картоплярства за глибокою переробкою картоплі», — сказав Самоненко.

За його словами, лише запуск нового крохмального заводу збільшить загальну виручку виробників картоплі України більш ніж у 10 разів, а подальші плани по випуску картопляного протеїну та харчових волокон дозволять поглибити переробку картоплі та отримувати продукцію з ще більшою вигодою, як для виробників картоплі — учасників проекту так і для підприємства.

Як зазначається, новий завод будується за технічної підтримки датської компанії SiccaDania і стане одним з найсучасніших виробництв у Європі. На заводі, для рафінації крохмалю, передбачені роздільні лінії гідроциклонів — для великих і дрібних зерен, що дозволить не тільки отримати крохмаль найвищої якості, але і дасть можливість фракціонувати крохмаль і пропонувати продукцію з великою або дрібною фракцією, а також в майбутньому виробляти модифікований крохмаль на основі зерен дрібної фракції. Також на новому заводі планується випускати фармацевтичний крохмаль і спеціальний крохмаль для дріжджових виробництв.

«Після запуску крохмального виробництва в 2018 р., ми плануємо в 2020 р. запуск заводу, який буде отримувати протеїн з картопляного соку, виробляти сухі картопляні волокна і рідке органічне добриво. Картопляний технічний протеїн є високо ліквідним кормовим білком, а харчовий протеїн — відмінною сировиною для харчової промисловості. Картопляні харчові волокна — здоровий продукт, попит на який постійно зростає. Рідке органічне добриво — концентрований картопляний сік, який містить всі необхідні поживні елементи в біодоступному вигляді», — підсумовує засновник ПБП «Вимал» Віктор Лазар.


Для довідки: «Вимал» працює в Чернігівській області ще з 1992 р. Початковою спеціалізацією компанії було встановлення теплопунктів, наладжування котельних. Але вже через 2 роки в Дроздівці Куликівського району був побудований і почав роботу цех з виробництва крохмалю потужністю 50 т на добу. Згодом, розвиваючи виробничі потужності — створивши підприємства-сателіти з вирощування картоплі (в 2004 р.) та будівельну компанію, яка спеціалізується на промислових об'єктах — зерносушильних і переробних, і виробляє обладнання для переробної галузі аграрного сектора, підприємство набрало обертів.