В структуру Кусто Агро увійшла ще одна агрокомпанія

19 квітня 2019, 15:54 2247

Нове підприємство — ТОВ «Аграрний фонд Терещенка» (АФТ) — з'явилося в компанії «Кусто Агро» на початку 2019 року.

Як говориться у повідомленні компанії, підприємство знаходиться в селі Троща, Чуднівського району Житомирської області. Загальна площа земельного банку підприємства складає близько 7 тис. га. Поля розташовуються на території чотирох сільських рад: Чуднівського району Житомирської області: Трощанської, Бурковецької, Маловолицької, Галіївської та Іванопільської селищної ради.

«Раніше безпосередньо на підприємстві працювало понад 90 осіб. Після того як воно увійшло до складу «Кусто Агро» відбувся певний перерозподіл, бо в компанії по іншому організоване виконання процесів. Таким чином, частина персоналу: механізатори, технічні спеціалісти — перейшла на інше підприємство «Кусто Агро» — «Сервісагротех», філіал якого зареєстрований в районі. А у нас залишились бухгалтерія, агрономи, керівники. Загалом в господарстві — 34 фахівців», — розповідає генеральний директор підприємства Валерій Мельник.

В АФТ уже провели роботи по підживленню озимих культур: ячменю та пшениці один раз, а по ріпаку вже два рази азотними добривами. Окрім цього, проводиться захист озимого ріпаку.

На сьогодні у господарстві приступили до проведення робіт із внесення добрив, підготовки ґрунту і посіву соняшнику. На черзі виконання цих робіт під посів кукурудзи.

Керівництво підприємства розраховує на покращення результатів діяльності господарства у 2019 році.

«На цей сезон плануємо збільшити  урожайність на 10-15% порівняно із минулим роком — а це дозволить досягти рентабельності на рівні 23-35% в залежності від культури», — підсумував Валерій Мельник.


Для довідки: ТОВ «Аграрний фонд Терещенка» створено у 2007 р. Підприємство займається вирощуванням озимих ріпаку, пшениці та ячменю. Також культивуються соняшник та кукурудза.