В Луцьку висадили міський город

21 травня 2018, 17:37 3798

Syngenta в Україні разом із сім'ями 35 учасників АТО 20 травня в рамках cоціально-освітнього проекту «ОгоРодина» висадили міський овочевий город у Луцьку.

Проект «ОгоРодина», вперше ініційований компанією Syngenta 2015 року, продовжує натхненно крокувати містами України — від Києва до Львова і Вінниці, а тепер і до Луцька, говориться у повідомленні компанії.

За словами організаторів, «ОгоРодина»  надає можливість дорослим і дітям пізнати радість спілкування з рослинами у форматі міського городництва. Проект навчає отримувати задоволення від роботи на землі, пишатися своїм результатом та цікаво й корисно проводити час у колі рідних у єднанні з природою в межах міста.

«Протягом останніх років урбан-фермерство та озеленення «асфальтних джунглів» перетворилося на масштабний світовий тренд. Громади українських міст тільки-но починають долучатися до нього. Завдяки підтримці міської влади, зокрема Луцької міської ради,  компанія Syngenta цьогоріч реалізувала проект «ОгоРодина» не просто в центрі міста, а в найулюбленішому куточку лучан — Луцькому міському зоопарку» , — розповідає менеджер з корпоративних заходів і внутрішніх проектів КСВ компанії Syngenta в Україні Альона Федько.

В Управлінні соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді й Департаменті соціальної політики Луцької міської ради вважають, що проект «ОгоРодина» разом із просвітницькою діяльністю також має позитивний емоційно-психологічний ефект.

 «Ми запросили 35 сімей учасників АТО, а також дітей зі складних сімей, взяти участь у висадці спільного овочевого городу і творчих агрокласах на території зоопарку, послухати лекції від провідного дієтолога та експертів компанії. Такі активності сприяють гармонізації людини і її стосунків всередині родини», — підкреслює начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан.

Традиційно представники компанії супроводжували гостей заходу у процесі висаджування розсади перцю, капусти, томатів, кабачків та  баклажанів і надавали агрономічні поради щодо правильного догляду за рослинами. Цього разу було також висіяно насіння буряку й моркви, спеціально для підопічних зоопарку. Керівництво закладу сподівається, що проект допоможе дорослим і дітям відповідальніше ставитися до тварин.


Для довідки: Syngenta — це провідна аграрна компанія, яка прагне підвищити рівень продовольчої безпеки в світі, надаючи можливість  мільйонам сільгоспвиробників раціональніше використовувати наявні ресурси. Завдяки передовим науковим знанням та інноваційним рішенням 28 000 фахівців у понад 90 країнах світу працюють з метою удосконалити сучасні підходи до вирощування рослин.