В Кіровоградській області будують автоматизовану молочну ферму

28 липня 2016, 10:01 4087

Агрофірма «Сагайдацька» будує автоматизовану молочну ферму в Устинівському районі Кіровоградської області.

Про це повідомляється на сайті ОГА регіону.

Проект будівництва реалізовується на місці колишньої птахоферми, деякі будівлі якої вдалося перебудувати і переобладнати. Зокрема, триває реконструкція одного з приміщень колишнього пташника для утримання телят.

В майбутньому автоматизований комплекс молочної ферми зможе утримувати 600 голів ВРХ. Відзначається, що роботи по реалізації проекту розпочато у 2012 році, а в жовтні 2016 року планується завершити перший його етап.

Джерело фото: Кіровоградська ОГА
Джерело фото: Кіровоградська ОГА

Будівництво і реконструкція здійснюється за власні кошти агрофірми, а загальна вартість робіт і обладнання становить понад 11 млн грн. Потужності об'єкта з виробництва зараз складають близько 4 т молока на добу.

Джерело фото: Кіровоградська ОГА
Джерело фото: Кіровоградська ОГА

Як уточнив голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко, держава готова надати підтримку підприємству за допомогою урядових програм, які здешевлюють, наприклад, придбання ВРХ.

«Держава готова компенсувати 50% вартості такого худоби. Така програма є і я радив керівнику агрофірми нею скористатися», — сказав він.


Для довідки: Приватне орендне сільськогосподарське підприємство агрофірма «Сагайдацька» займається як рослинництвом (вирощує зернові — ячмінь, кукурудзу, соняшник — на ділянці площею 1870 га), так і тваринництвом — утримує молочно-товарні ферми на 400 голів ВРХ, з яких більше 130 корів. Всього на підприємстві сьогодні працює 66 чоловік.