У Харківському університеті відкрили John Deere Training Center

11 жовтня 2018, 17:15 2141

Навчально-науковий центр John Deere Training Center відкрито на базі Навчально-наукового інституту механотроніки і систем менеджменту Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. П. Василенка.

Про це повідомляється на офіційному сайті Харківського НТУСГ ім. П. Василенка.

Як зазначається, відкриття стало можливим завдяки співпраці з офіційним дилером John Deere в Україні — компанією ТОВ «Агрістар».

«John Deere Training Center створений для підвищення ефективності підготовки студентів для агробізнесу Східного регіону України. Основним завданням навчально-наукового центру є координація з підготовки користувачів сучасної закордонної техніки, сервіс-менеджерів та менеджерів з продажу. Одним із векторів розвитку університету є удосконалення матеріально-технічної бази та якості підготовки студентів, чому сприяє співпраця зі світовим лідером аграрного машинобудування John Deere», — розповідає ректор ХНТУСГ Олександр Нанка.

За його словами, ця співпраця вже дає свої плоди у вигляді ефективного працевлаштування випускників університету та залучення сучасної техніки й технологій в навчальний процес.

Такий центр створюється вперше в університеті аграрного профілю України, до цього вони були відкриті тільки в декількох країнах Європи та США. Така форма освіти формує зовсім новий рівень підготовки студентів, зазначили в університеті.

«Дуже важливою є взаємодія бізнесу та освіти для ефективного розвитку обох, — коментує директор компанії ТОВ «Агрістар» Олег Слободяник. — Варто зазначити, що на сьогоднішній день 10% працівників компанії це випускники університету».