Укргазбанк судиться з Мілкіленд за 11 млн грн

26 вересня 2016, 14:54 2205

«Укргазбанк» просить суд стягнути з дочірнього підприємства «Мілкіленд-Україна» і «Миргородського сироробного комбінату» (Полтавська область) 11,45 млн грн.

Про це згідно з постановою Київського апеляційного суду передають «Українські новини».

Зокрема, «Укргазбанк» звернувся в Господарський суд Києва з вимогою стягнути солідарно із ДП «Мілкіленд-Україна» і ТОВ «Миргородський сироробний комбінат» 11,45 млн грн, з яких 8,85 млн грн — заборгованість за кредитом, 305,3 тис. грн — заборгованість за відсотками, 2,18 млн грн — пеня за непогашення кредиту, 115,3 тис. грн — пеня за несплату відсотків.

5 серпня представники банку подали заяву про вжиття заходів до забезпечення позову шляхом накладення арешту на рахунки компанії в межах 11,5 млн грн. Ухвалою Господарського суду Києва від 8 серпня в задоволенні клопотання позивача про забезпечення позову було відмовлено. У відповідь на це, Укргазбанк звернувся в Київський апеляційний суд.

Банк зазначає, що відповідач неодноразово звертався з листами про реструктуризацію кредитної заборгованості за кредитним договором від 23 серпня 2013 р., що підтверджує дійсність угоди. Крім того, з «Мілкіленду» і «Миргородського сироробного комбінату» на користь банку «Форум» була стягнена заборгованість з повернення кредитних коштів у розмірі $2,4 млн.

Апелянт зазначає, що проти керівництва відповідача порушені кримінальні справи відносно неналежного виконання обов'язків зі сплати податків в особливо великих розмірах. На думку «Укргазбанку», це вказує на те, що в майбутньому можливі проблеми з виконанням рішення по даній справі у випадку винесення рішення про задоволення позовних вимог.

Судом було вирішено апеляційну скаргу «Укргазбанку» залишити без задоволення, а постанову Господарського суду Києва від 8 серпня залишити чинною.


Для довідки: В Україні активами міжнародної ГК Milkiland управляє дочірнє підприємство «Мілкіленд-Україна», що об'єднує 10 виробничих підприємств. У Росії компанія володіє «Останкінським молочним комбінатом» (Москва), у Польщі — заводом Ostrowia. Компанія виготовляє сир під міжнародним брендом «Добряна». У 2003 р. ТОВ «Миргородський сиркомбінат» увійшов до складу ДП «Мілкіленд-Україна». Основним напрямком роботи підприємства стало виробництво твердих сирів і сухої молочної сироватки.