UKRAVIT пропонує захист рослин від посухи

21 червня 2018, 12:07 3864

Посушливе літо 2018 року з різкими перепадами температур — від 28°С вдень до 10°С вночі — негативно впливає на фізіологічний стан культур, що призводить до зниження їхньої врожайності та викликає низку небезпечних хвороб.

За таких погодних умов для збереження врожайності варто використовувати спеціальні добрива-антистресанти — з вмістом легкодоступних кремнію і калію та біологічно активних сполук — гумінових, фульвокислот і водоростей.

Про це AgroPortal.ua розповів провідний експерт по мікродобривам компанії UKRAVIT Сергій Адаменко.

«Сьогодні на ринку з'являються продукти, які мають багатофункціональні властивості, і основним завданням для хіміків є створити препарати, які разом з живленням паралельно могли забезпечити стресостійкість рослині і умови для розкриття потенціалу. Одним із шляхів є використання добрив, до складу яких входять водорозчинні кремнієві сполуки», — розповідає Сергій Адаменко.

За його словами, засвоєння кремнію та його сполук позакореневим способом підвищує стійкість культур до теплових, хімічних та іншого роду стресів і загалом зміцнює їхній фізіологічний стан. 

«У 2018 році ГК «Укравіт» вивела на український ринок багатофункціональне рідке кремнієво-калійне добриво Авангард Кремній Біо (марки А та Б). Окрім кремнію та калію, до його складу входять гумінові і фульвокислоти, екстракти морських водоростей та хелатуючий агент (ЕДТА, етилендиамінтетраоцтова кислота), який покращує стабільність добрива в робочому розчині. Добриво здатне захистити  культури від хвороб, шкідників та забезпечує їх високу врожайність», — уточнює Сергій Адаменко.

В компанії UKRAVIT зазначають, що завдяки поєднанню легкодоступних елементів мінерального живлення та біологічно активних речовин добриво поліпшує стресо-, посухо-, і солестійкість культур, підвищує їхній імунітет, забезпечує краще проходження обмінних процесів, активізує процеси фотосинтезу, ріст і розвиток кореневої системи. Крім того, препарат формує захисний біокремнієвий екран, який знижує температуру листкової поверхні на 4-5°С, зменшує транспірацію і навіть запобігає ушкодженням спорами грибів та шкідниками, які мають сисний ротовий апарат.

Сергій Адаменко радить проводити позакореневе підживлення культур добривами Авангард Кремній Біо у критичні фази їхнього росту і розвитку, за повітряної посухи або в разі прояву різного роду стресів, а також з поливною водою в системах краплинного поливу та малооб'ємної гідропоніки.

«Щоб отримати ефективний результат, варто проводити підживлення не менше двох разів протягом вегетації культур, оскільки з часом вміст кремнію в рослинах знижується», — уточнює експерт по мікродобривам.  


Для довідки: Авангард Кремній Біо показує високу біологічну та економічну ефективність як на зернових і зернобобових культурах, кукурудзі, ріпаку, картоплі, овочевих культурах, так і на плодових, ягідних культурах, винограді та навіть на декоративних деревах, кущах і газонних травах.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua