Українці потрапили в число призерів молодіжного агросаміту

23 жовтня 2017, 18:00 5429

Учасники Молодіжного аграрного саміту презентували свої проекти у сфері продовольчої безпеки, які профінансує компанія Bayer. Винагороду отримали 3 проекти, в яких розглядаються питання щодо цілей сталого розвитку ООН, ґендерної рівності, якісної освіти та відповідального споживання й виробництва.

Представник від України, студент Національного аграрного університету біоресурсів і природокористування Олександр Мазур, опинився в команді переможців, яка отримала фінансування в розмірі €10 тис, говориться у повідомленні компанії.

Захід, на якому зібралися 100 молодих талантів віком від 18 до 25 років із 49 країн світу, надав їм можливість розробити конкретні рішення для подолання однієї з найбільших проблем людства: як прогодувати населення планети, що постійно збільшується, у сталий спосіб.

Ідея команди Олександра Мазура більшою мірою спрямована на африканські країни, де проблеми голоду та гендерної нерівності мають найгостріший характер. Учасники команди вважають, що відсутність жінок у сільському господарстві спричиняє нестачу продуктів харчування в сім’ї.

«Наша  ідея полягає в  навчанні та подальшому фінансуванні жінок-підприємців в аграрному секторі. Адже більшість жінок не знаються на аграрному секторі. Вони гадають, що ця сфера придатна лише для чоловіків і через це бояться пробувати себе в цьому бізнесі. Ми плануємо створити освітню онлайн-платформу, яка була б доступною навіть у віддалених куточках світу», — пояснює Олександр Мазур.

За його словами, таку онлайн-платформу також варто впроваджувати і використовувати в Україні, насамперед із ціллю популяризувати сільське господарство серед жінок та зруйнувати стереотипи, які склалися щодо аграрного сектора в Україні.

Друге місце посів проект під назвою «Зміни в навчанні молодого покоління». Одним із наставників цієї групи була Іванна Бондарчук, керівник відділу розвитку та інновацій компанії Bayer. Переможці планують використати свій приз у розмірі €5 тис. для фінансування навчання та популяризації сільського господарства в школах

На третьому місці — проект під назвою «Недосконалий вибір». Його розробники пропонують у формі мультфільмів популяризувати «негарні фрукти» серед школярів і таким чином покращити культурне сприйняття їжі, яка на перший погляд виглядає непривабливо, але не уступає за якістю. Команда отримала грант у розмірі €3 тис. для подальшого розвитку та реалізації свого проекту.


Для довідки: Молодіжний аграрний саміт організований компанією Bayer, разом із двома бельгійськими асоціаціями молодих фермерів — Groene Kring (GK) і Fédération des Jeunes Agriculteurs (FJA).

Groene Kring (GK) — це асоціація молодих фермерів у Фландрії (Бельгія), яка налічує близько 3500 членів. GK об’єднує молодих фермерів за допомогою регулярних заходів і подій, організовує навчання підприємців та захищає інтереси молодих фермерів на регіональному, національному та міжнародному рівні.

Федерація молодих фермерів (La Fédération des Jeunes Agriculteurs, FJA) представляє молодих фермерів, які живуть і працюють у Валлонії (Бельгія). FJA представляє інтереси 2800 членів, виступаючи від їх імені на національному та європейському рівнях.

Bayer — це міжнародна компанія зі спеціалізацією в галузі наук про життя, а саме охорони здоров'я та сільського господарства. Продукти та послуги компанії спрямовані на благо людей і покращання якості їхнього життя. Крім того, компанія прагне створювати цінності за рахунок інновацій, зростання та високої прибутковості.