Україна конкурує з Китаєм у вирощуванні солодкої паприки

08 жовтня 2019, 13:25 2332

Компанія «Натур Світ» (м.Харків) два роки тому задумала виростити солодку паприку для харчових фарбників в Україні. Таку ідею отримали від індійського партнера Synthite Ltd, який має переробний завод у Китаї та спеціалізується на спеціях, отримуючи продукти з високою доданою вартістю.

Про це розповів директор з розвитку компанії «Натур Світ» Ігор Андрієнко під час конференції «Переробка плодоовочевої та ягідної продукції. Сучасні тренди», організованої фондом ЛАСКА та Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).

«Ми маємо амбіцію конкурувати з китайським монополістом у виробництві солодкої паприки для харчових фарбників. Таку паприку Китай вирощує тисячами гектарів і переробляє. Але через суровий клімат і бідність ґрунтів азійський виробник не може задовольняти великі світові підприємства, котрі вимагають більш екологічної продукції», — розповів Ігор Андрієнко.

За його словами, в перший рік експериментували на ділянках у Харківській та Сумській областях, а також на півдні України. Висновок: особлива паприка добре росте в Україні та має потрібну якість і кількість основного пігменту у своєму складі, тому отримала схвалення від потенційних європейських клієнтів.

Ігор Андрієнко зазначає, що ціни на таку продукцію поки що прив’язані до китайських і складають нинішнього року 1,20 $/кг.


Ірина Садова, AgroPortal.ua