У Мрії згоріло техніки на $300 тис.

23 червня 2017, 11:38 7423

Декілька одиниць техніки агрохолдингу «Мрія» згоріли у ніч на 17 червня у с. Нижбірок, де знаходиться автотранспортне підприємство компанії.

У «Мрії» впевнені, що за підпалом стоять колишні власники компанії — сім'я Гут та їхні менеджери, повідомляє «Обозреватель».

Як уточнили у агрохолдингу, згоріли три комбайни і один трактор, збиток склав близько $300 тис. Техніка була застрахована.

«Активність, яка спостерігається останнім часом, зокрема, інформаційні атаки на місцевих інформресурсах і фізичні — на активах, ми пов'язуємо з недавніми успіхами «Мрії» в судах, рішенням яких було відновлено право власності «Мрії» на ряд незаконно виведених з агрохолдингу юридичних осіб. Схоже, результатами своєї інформкампанії наші опоненти залишилися незадоволені, тому перейшли до банальної помсти», — йдеться в коментарі агрохолдингу.

В агрокомпанії підкреслили, що для захисту активів і людей на цьому автопідприємстві була найнята національна поліція охорони і спеціалізована охоронна фірма, а також посилена охорона інших об'єктів.

Як повідомили в Головному управлінні поліції Тернопільської області, за фактом інциденту порушено кримінальну справу за статтею 194 частиною 2 ККУ (Умисне знищення або пошкодження майна), карається позбавленням волі на строк від 3 до 15 років.


Для довідки: «Мрія Агрохолдинг» обробляє 180 тис. га землі у Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській і Рівненській областях. Потужність елеваторів і зерносховищ - 600 тис. т.