Три підприємства Держрезерву переведуть на «зелену» енергію

30 березня 2017, 09:27 2004

Три підприємства Державного агентства резерву — комбінати «Прогрес» та «Дніпро», а також Кіровоградський комбінат хлібопродуктів — до кінця 2017 року мають намір встановити дахові сонячні станції.

Пілотні проекти будуть реалізовані в рамках пошуку нових джерел енергії і зменшення витрат на електроенергію, інформує Держрезерв.

За словами голови Держрезерву Вадима Мосійчука, в умовах різкого підвищення тарифів на енергоресурси став дуже актуальним перехід на «зелену» енергію.

«Наші підприємства та організації мають десятки тисяч квадратних метрів дахів, які можуть приносити додатковий дохід, — пояснює він. — У 2016 році одне з найбільших підприємств (холодильник) Держрезерву спожило 2,899 млн кВт-год або у грошовому еквіваленті – 6 млн грн, а найбільше підприємство агросектору (млин, елеватор) на електроенергію витратило торік 12,6 млн грн».

Для встановлення сонячних станцій Держрезерв готовий співпрацювати з інвесторами, бізнес-структурами та державними організаціями.

«Відновлювальна енергетика — це шлях до економічного розвитку та енергонезалежності, — зауважив Вадим Мосійчук. — Нам дуже цікавий досвід і практичні поради щодо переходу до альтернативних джерел енергії, готові прийняти пропозицію UNIDO щодо навчання, підвищення кваліфікації наших інженерів і завжди відкриті до співпраці з грантодавцями та інвесторами».