Суд заарештував корпоративні права та майно Гути

20 липня 2016, 11:55 3150

Дніпровський районний суд Києва наклав арешт на корпоративні права Івана Гути в компаніях «Аграрна Городниця», «Каридан» та в науково-виробничому об'єднанні «Довіра».

Про це йдеться у відповідних ухвалах суду від 16 червня 2016 р., повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ».

Так, за поданням слідчого Дніпровського райсуду Києва А. В. Мірошниченко, накладено арешт на корпоративні права компанії «Каридан», зареєстрованої в Білогородці Київської області. Причина таких дій з боку слідчого — проведення досудового розслідування за фактом привласнення чи розтрати чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в день оголошення дефолту агрохолдингу «Мрія», 14 серпня 2014 р., з його балансу за вказівкою колишніх власників агрокомпанії підприємству «Делівері Трейд» передана техніка на 286 млн грн. Ще 136 млн грн перевели за оплату послуг «Делівері Трейд» протягом вересня-жовтня 2014 р. Також мав місце договір оренди сільгосптехніки зазначеного контрагента на суму близько 40 млн грн. В лютому 2015 р. «Делівері Трейд» перейменували в «Колексі» підприємство, зареєстроване в Запорізькій області.

Аналогічне рішення Дніпровський райсуд Києва ухвалив стосовно науково-дослідного підприємства «Довіра», зареєстрованого в Тернопільській області. Держреєстратору Гусятинського району заборонено вчиняти будь-які дії щодо цього підприємства.

Ще одне рішення стосується арешту корпоративних прав на створену Гутою в кінці минулого року компанію «Аграрна Городниця» в Тернопільській області.

Також рішенням Дніпровського райсуду Києва заарештовано особисте майно Івана і Клавдії Гута, а також колишнього технічного директора «Мрії» Руслана Бабинчука.