Названо рецепт отримання до 990 ц/га цукрових буряків

08 листопада 2018, 10:55 2228

У Дослідно-демонстраційному центрі ALFA Smart Agro в Київській області зібрано рекордний врожай цукрових буряків – до 990 ц/га. Цукристість коренеплодів становить 15,8%.

Как говориться у повідомленні компанії, цього року на дослідному полі провідного виробника ЗЗР були висіяні 12 гібридів селекції SESVanderHave. Система захисту повністю складалася із препаратів ALFA Smart Agro.

«Цукровий буряк — культура, врожайність якої надзвичайно залежить від схеми захисту. Ми знаємо, що цукровий буряк дуже чутливий до дії гербіцидів. Тому важливо обирати препарати, які мають найменшу фітотоксичність по відношенню до культури», — зазначає директор із розвитку портфеля продуктів ALFA Smart Agro Сергій Кнечунас.

Зазначається, що у нинішньому сезоні особливих проблем на дослідних ділянках цукрових буряків агрономам ALFA Smart Agro завдали злакові бур«яни, адже попередниками були зернові культури. Фахівці відзначають особливо м«яку дію грамініциду Кайман® — він очистив поле від однорічних і багаторічних злаків, при цьому жодної фітотоксичної дії на цукровий буряк не спостерігалося.

У зв«язку із дощовою погодою у другій половині літа постала необхідність у трьох фунгіцидних обробках — вносилися фунгіциди Тезис®, Фенікс Дуо® та Болівар Форте®.

«Фунгіцидний захист прямим чином впливає на майбутню цукристість. Адже якщо вегетативна маса залишається здоровою, згодом рослина не витрачає поживні речовини на її відновлення з коренеплоду», — говорить Сергій Кнечунас.

Усі три фунгіциди володіють яскраво вираженим стоп-ефектом. Спалахи церкоспорозу, які значно пошкодили посіви цукрових буряків у сусідніх господарствах, у Дослідно-демонстраційному центрі ALFA Smart Agro були миттєво зупинені.

Також в компанії навели дані врожайності гібридів SESVanderHave (Дослідно-демонстраційний центр ALFA Smart Agro, 2018 р.): Корнет — 990 ц/га; Панда — 950 ц/га; Тапір — 950 ц/га; Анаконда — 940 ц/га;  Карпати — 940 ц/га; Файтер — 920 ц/га; Сіу — 860 ц/га; Боа — 860 ц/га; Пітбуль — 840 ц/га; Маніту — 760 ц/га; Тореадор — 710 ц/га; Ігуана — 700 ц/га.

«Компанія SESVanderHave є світовим лідером селекції цукрових буряків. І в Європі, і в Україні офіційні випробування постійно підтверджують, що гібриди селекції SESVanderHave відзначаються найвищою продуктивністю. Тому технологія вирощування, яка може повністю розкрити потенціал гібриду — надзвичайно важливий елемент, «наріжний камінь» в отриманні максимальних врожаїв. Схема використання агротехнічних і агрохімічних прийомів, розроблена фахівцями ALFA Smart Agro, розкриває потенціал  наших гібридів. Це свого роду сортова агротехніка вирощування цукрового буряку», — зазначає к. с.-г. наук, технічний спеціаліст українського представництва SESVanderHave Василь Козій.

Він звернув увагу на поради ALFA Smart Agro не тільки в плані контролю бур«янів та шкідників, а, в першу чергу, фунгіцидного захисту

«Як відом, цього року на більшості бурякових полів нашої країни спостерігались ураження коренеплодів хворобами, збудниками яких були різні патогенні гриби та бактерії.  Хвороби почали проявлятись у червні, і це був дуже критичний момент у використанні лікувальних препаратів. Як вони спрацювали, було видно вже при збиранні врожаю. На дослідному полі ALFA Smart Agro все було гаразд: гібриди SESVanderHave, незалежно від їхньої стійкості до хвороб коренеплоду, повністю були здорові», — наголошує Василь Козій.

Для довідки: ALFA Smart Agro — провідний виробник засобів захисту рослин та мікродобрив, входить до топ-5 лідерів ринку України. В портфелі компанії представлені понад 70 продуктів — інноваційних рішень, які відзначаються високою ефективністю та повністю відповідають концепції розумної агрономії. Велика кількість препаратів, створених ALFA Smart Agro, не мають аналогів в Україні. Розробка, виробництво та контроль якості продукції ALFA Smart Agro відбувається за світовими стандартами.