РОСТОК-ХОЛДИНГ почав сіяти горох та ячмінь

18 квітня 2018, 12:17 3615

Весняно-польові роботи розпочалися в господарствах групи «РОСТОК-ХОЛДИНГ». Зокрема підприємства почали сіяти горох та ячмінь.

Господарства групи мають намір посіяти 5,2 тис. га ячменю (2017 р.: 3,3 тис. га) та 1,2 тис. га гороху (2017 р.: 1,0 тис. га), говориться у повідомленні компанії.

«Непрості погодні умови нинішнього сезону — морозний та сніжний перший місяць весни, що неабияк затрималася — зобов’язують нас максимально мобілізувати наявний потенціал та забезпечити належну організацію праці та технологічних процесів. Часу на «розкачування» немає. Ситуація вимагає продуктивно використовувати кожен день. Ми переконані, що нам вдасться нівелювати фактор погоди. До початку посівної парк компанії поповнився новими тракторами та агрегатами. Додаткову кількість техніки вчасно законтрактували та будемо орендувати», — говорить головний агроном групи «РОСТОК-ХОЛДИНГ» Юрій Лєбєдєв.

Наразі господарства продовжують закривати вологу на полях та вносять мінеральні добрива. 

«За останній тиждень за максимально сприятливих погодних умов провели перше підживлення озимої пшениці на площі 6,8 тис га», — додає Юрій Лєбєдєв.

Стан посівів озимини спеціалісти компанії оцінюють як добрий.


Для довідки: «РОСТОК-ХОЛДИНГ» — вертикально-інтегрована агропромислова група, що спеціалізується на вирощуванні та реалізації зернових культур, а також виробництві та продажу молока. Під контролем групи близько 60 тис. га. До групи також належать 5 тваринницьких ферм, 3 елеваторні комплекси та ряд торгових компаній.