Рейдери вивозять техніку Мрії

13 жовтня 2016, 14:19 3341

У розслідуванні шахрайських дій, вчинених родиною Гут, та ініційованої ними рейдерської атаки на ряд активів компанії спостерігається значне погіршення ситуації.

Про це AgroPortal.ua повідомила прес-служба компанії.

Зокрема, у рамках кримінальної справи, порушеної за фактом шахрайства з боку родини Гут, на будівлі та споруди АТП агрохолдингу у м. Хоростків і 142 одиниці сільськогосподарської техніки було накладено судовий арешт, а самі активи з метою забезпечення їх збереження були передані на відповідальне зберігання «Мрії».

«Однак, незважаючи на той факт, що активи, які знаходилися під арештом, були не тільки незаконно продані попередніми власниками та менеджментом компанії, але і є речовим доказом у рамках кримінальної справи про розкрадання понад $400 млн кредитних коштів, апеляційний суд м. Київ виніс рішення про зняття арешту з техніки вартістю близько $3 млн і АТП, тим самим дозволивши рейдерам безперешкодно вивозити та перепродавати вкрадене майно. Ми прекрасно розуміємо, що якщо техніка покине територію України, повернути її вже буде неможливо», — говорять в компанії.

За останні декілька днів рейдерами вже вивезено понад 40 одиниць техніки. Місцева поліція повністю сприяє представникам Гут, не втручаючись у те, що відбувається. Більше того, коли після безрезультатних звернень до поліції представники «Мрії» спробували перешкодити незаконному вивезенню ТМЦ, працівник служби безпеки агрохолдингу був побитий захоплювачами. Цей інцидент було зафіксовано на відео, відповідна заява подана представниками «Мрії» до правоохоронних органів.

«Мрія Агрохолдинг» звертається до керівництва Міністерства внутрішніх справ України та Генеральної прокуратури України з проханням приділити особливу увагу до ситуації навколо захопленого АТП, зупинити розкрадання майна «Мрії» родиною Гут, яка вже викрала значні кошти та довела компанію до банкрутства, і надати допомогу «Мрії» та її іноземним інвесторам у захисті їх законних прав.